24. helmikuuta 2008

Porkkanakakkua kasvihuoneessa

Vasta äskettäin totesin leipovani harvoin ja taas pukkaa kakkua! Eikä kahta ilman kolmatta, sillä ensi viikolla olen aikeissa jauhopeukaloida jälleen. Ja eilen tein siis muhevaa porkkanakakkua, jonka maku vie minut aina nostalgisiin tunnelmiin.

Menetin carrot cake -neitsyyden joskus 1980-luvun loppupuolella jollakin Irlantiin suuntautuneista reilausreissuistani. Muistan istuneeni Dublinissa Grafton Streetin hurmaavassa Bewley's Cafessa pohjattoman teepotin ja porkkanakakkuslaissin kanssa ja miettineeni, miten hyvältä elämä maistuukaan. Ja salaa toivoin näkeväni Hothouse Flowersin laulajan, Liam Ó Maonlaín. Oi nuoruus.


Erilaisia porkkanakakkuohjeita on noin tsiljoona. Omalla luottoreseptilläni syntyy supermehevä kakku, johon ruskea ruokosokeri ja kaneli antavat tummia sävyjä.
Kakkuun tarvitset:
3 munaa
1 dl tavallista kidesokeria
1 dl ruskeaa ruokososkeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
8 dl porkkanaraastetta
1½ dl öljyä

Kuorrutukseen tarvitset:
200 g mascarponea
1 dl tomusokeria

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja hämmentele seos munasokerivaahtoon. Lisää porkkanaraaste ja öljy, sekoita hyvin.

Kaada taikina öljyttyyn vuokaan. Paista uunissa tunnin ajan.

Sekoita mascarpone ja tomusokeri. Kuorruta jäähtynyt kakku mascarpone-tomusokeriseoksella.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä lohduttaako, mutta isäni näyttää (tai ainakin näytti joskus 20 vuotta sitten) ihan tuolta Hothouse Flowersin laulajalta. Ja pitää paljon porkkanakakusta.

Jaana kirjoitti...

Sulla on sitten aika komea isä, oisinpa tuntenut hänet 20 vuotta sitten :-)

Meri, Helsinki kirjoitti...

Ranskankermaa kuorrutukseen! :-O HYVÄ IDEA. Porkkanakakku on kyllä älyttömän hyvää. Mä maistoin sitä ekan kerran Villen synttäreillä joskus vuonna yks ennen nakkisotia, se oli Johannan tekemään enkä voinut ymmärtää, kuinka kukaan voi osata leipoa mitään niin satumaisen hyvää! Sittemmin olen itsekin kunnostautunut :-D

Jaana kirjoitti...

Muuli, tätä teki niin mieli männä viikonloppuna! Auttoi kaikkiin vaivoihin :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...