7. toukokuuta 2008

Vierasvarapiiras

Neljän ihmisen (joista yksi on aktiivinen eläkeläinen) treffit saa organisoitua, jos ajankohdasta sopii vähintään pari kuukautta etukäteen. Näin teimme kolmen entisen työkaverini kanssa, ja tänään kokoonnuimme vaihtamaan kuulumisia. Olipas mukava nähdä pitkästä aikaa!

Juttumme rönsyilivät uutuudenkankeista pianoista ihanan pieniin puhelinlaskuihin, työasioistakin puhuttiin ainakin kerran. Ja se helatorstai muuten liittyy kirkkauteen kohottamiseen...

Korkealentoisen keskustelujen lomassa natustelimme purjo-pekonipiirasta sekä kyytipoikana kenguruviiniä.


Tarvitset:
paketin ruisperunataikinaa
140 g pekonia
purjon vihreämmän puoliskon
valkosipulinkynnen
2 munaa
purkin kermaviiliä
1 rkl dijon-sinappia
mustapippuria
desin mustaleimaista emmentalraastetta

Tee näin:
Sulata pakastetaikina. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Paloittele pekoniviipaleet ja rapeuta palat pannulla. Huuhtele purjo ja tee siitä silppua. Laita purjot laiskistumaan pekonien joukkoon. Pilko valkosipuli niin pieniksi palasiksi kuin pystyt ja lisää nekin pannulle.

Taputtele sulanut taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pelkkää pohjaa uunissa 10 minuutin ajan. Levitä pekonit ja sipulit esipaistetulle pohjalle.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon kermaviili, sinappi ja pari rouhaisua pippuria myllystä. Kaada seos vuokaan ja ripottele juustoraaste piiraan pinnalle. Kypsennä uunissa vielä puolisen tuntia. Tarjoa haaleana.

Yhden ison piiraan sijasta voit tietenkin tehdä monta pienempää ja ilmoittaa ne Uneliaassa blogissa käynnissä olevaan sormiruokahaasteeseen :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...