20. syyskuuta 2008

Snack-o-lantern

Polkkaavan kansanosan riemuksi on jälleen kerran heitetty vaativa ruokahaaste, kiitos siitä Kurpitsamoskan Marille.

Haastetoimeksiannossa mainitusta bändistä tulee mieleen seitsemännen tuotantokauden Simpsons-jakso, jossa Homer värvätään Hullabalooza-kiertueen väliaikaohjelmanumeroksi ottamaan vatsallaan kiinni häntä kohti kanuunalla ammuttuja kuulia. Backstagella käydään klassikoksi muodostunut keskustelu.

Corgan: Hey cannonball, I like your statement: when life takes a cheap shot at you, you stand your ground. Billy Corgan, Smashing Pumpkins.
Homer: Homer Simpson, smiling politely.



Omat kurpitsakokemukseni rajoittuvat lähinnä tyyppiin kesä-, vaikka lajikkeissa olisi valtavasti valinnanvaraa. Kurpitsoista voi vääntää käytännössä mitä vaan etikkasäilykkeistä pelottavien valaisuratkaisujen kautta makeisiin leivonnaisiin.

Aikani pähkäiltyä päädyin tekemään kurpitsachipsejä. Innoittajana toimi Homer Simpsonin ohella MyRecipes.comista löytämäni ohje.

Kurpitsachipsit voi kypsentää ihan hyvin auringonkukka- tai rypsiöljyssäkin, mutta maapähkinäöljy antaa lastuille mukavaa lisämakua.


Tarvitset:
puolen kilon talvikurpitsan
3 dl maapähkinäöljyä
suolaa

Tee näin:
Siivuta kurpitsa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi haluamallasi välineellä.

Kuumenna öljy kattilassa. Uppopaista viipaleet pienissä erissä rapeiksi.

Asettele chipsit talous- tms. paperin päälle valuttumaan ylimääräisistä öljyistään.

Suolaa chipsit ja ala natustella.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uuh, mitä snäksejä! Ja paras Simpson-jaksokin (terkkui fanilta, jolla on smashing pumpkins-tatuointikin ihossa ;))

Onnea skabaan!

Hanna Takala kirjoitti...

Holy helikopteri, kauneimpia sipsejä joita olen ikinä nähnyt :D

Sammakko kirjoitti...

Mistä löysit maapähkinäöljyä? Oon etsinyt, vaan en löytänyt... En siis ole varmaan kuikuillut kauhean tehokkaasti...

Veera kirjoitti...

Olen ihastuksesta mykistynyt, jälleen kerran, upeaa!

Meri, Helsinki kirjoitti...

KuAlan niemimaa kutsuu.

Jaana kirjoitti...

Mari, ihailen moniulotteista kurpitsafanitustasi :-) Ja tuo Simpsons-jakso on loistava!

Jams, kiitos. Niistä tuli kieltämättä aika nättejä.

Sammakko, käytin näihin lastuihin maapähkinäöljyn jämät sellaisesta pullosta, jonka olen muistaakseni ostanut Vii Voanista (tai jostain muusta etnokaupasta).

Veera, auringonväriset lastut olivat myös helkkarin hyviä :-)

Muuli, vai pitäiskö lähteä KuOla Lumpuriin ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Ja niin siinä taas kävi, että menit ja veit voiton. Ihan syystäkin :)

Tuhannesti onnea!

Ketturouva kirjoitti...

Onnittelut voittajalle! Hyvältä näyttää sipsit, saiskohan niitä aikaiseksi jopa kokeilla vaikka kesän itäisen Välimeren kiertueen jälkeen tarkoitus onkin rajoittaa rasvan määrää ruuassa... Nuohan olisivat oivallista tarjottavaa vaikka Halloween-valvojaisiin. :)

Merituuli kirjoitti...

onnea voitosta meidänkin puolesta! herkullisenoloisia ovat kyllä, ei käy kieltäminen.

Jaana kirjoitti...

Mari, kiitos onnitteluista, teema oli haastava! Tämä voitto tuli kyllä tosi puskasta... Nyt sit tarttee viettää uneton yö ja pähkiä, notta mitä sitä lokakuussa haastellaan :-)

Ketturouva, noista valuu rasvat tahroiksi paperille ;-)

Hyppis, tattis!

Ari Makela kirjoitti...

Maapähkinäöljyä löytyy Helsingistä ainakin Stockan Herkusta ja muistaakseni myös lähikaupastani Arabian K-kaupasta.

Äijäruokalassa maapähkinäöljy on tavallisesti kanaa Kung Pon raaka-aine.

Merituuli kirjoitti...

tehtiin näitä eilen rypsiöljyssä 180 asteessa uittaen. sivakoitiin kurpitsa ohuiksi siivuiksi kuorimaveitsellä. kysymys kuuluukin nyt: miten sait kurmitsoistasi noin kauniin tasaisen värisiä? meillä tummuivat harmilloisesti reunoilta ja pelkät keltaiset eivät rapsakoituneet. hyviä olivat silti, mutta sinun ovat niin paljon kauniimpia :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...