28. syyskuuta 2008

Maahaudan mahtipasta

Ruokapolkkaus on jäänyt prioriteettilistojen häntämille, kun elo on täyttynyt sekä työperäisistä että vapaa-aikaan liittyvistä riekkujaisista. Syömisetkin ovat rajoittuneet muiden kokkailemiin ruokiin, eväshedelmiin, automaattikahviin ja eineksiin (kyllä!).

Einesalhosta huolimatta nyt ei seuraa eräiden jo kolme vuotta ruokablogia pitäneiden oululaisten henkilöiden "Maksalaatikkoa kylmänä suoraan rasiasta"-toivepostausta. Senkin aika tullee vielä.

Tänään Kulinaarimurulassa väsättiin helppoa, mutta ah niin hyvää miilunpolttajan pastaa. Se on oma valkosipulinen ja mustapippurinen variaationi carbonarasta, jossa käytetyn pancettan voi korvata pekonilla. Jos onnistut löytämään savupekonia, niin se sopii tähän ruokaan oivallisesti.
Tarvitset:
100 g nauhapastaa
4 viipaletta (savu)pekonia
2 valkosipulinkynttä
munan
parmesania
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Laita pasta keittymään pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa pekoniviipaleet muutamaan osaan. Kypsennä palasia pannulla omassa rasvassaan.

Kun pekonibiitit ovat semirapeita, lisää joukkoon atomeiksi pilputut valkosipulinkynnet. Ota tässä vaiheessa pannu pois liedeltä, etteivät valkosipulit kärtsää.

Valuta kypsä pasta, lisää se pannulle ja palauta pannu liedelle. Hämmentele pekoni-valkosipuliseos ja pasta kunnolla sekaisin.

Mausta useilla reippailla rouhaisuilla mustapippuria, suolan kanssa kannattaa olla kitsaampi.

Sekoita pastaan yksi kananmuna, äläkä kypsennä ruokaa enää. Raasta annoksen päälle parmesania.

Lisäys: muista käydä äänestämässä kurpitsaherkkuja, aikaa on vielä koko huominen!

21. syyskuuta 2008

Sadan nakin lista

Löysin mukavan meemiin The VGT Omnivore’s Hundred brittiblogista Very Good Taste.

Here’s what I want you to do:

1) Copy this list into your blog or journal, including these instructions.
2) Bold all the items you’ve eaten.
3) Cross out any items that you would never consider eating.
4) Optional extra: Post a comment here at www.verygoodtaste.co.uk linking to your results.


Kopioi siis lista omaan blogiisi ja lihavoi kaikki ne ruoat, joita olet maistanut ja yliviivaa ne ruoat, joita et missään tapauksessa pistäisi suuhusi.

Halutessasi voit käydä jättämässä linkin listaasi Very Good Tasten kommenttilootaan.

1. Venison - hirveä ei ole hirveästi tullut syötyä, mutta jonkun kerran kuitenkin.
2. Nettle tea - yritin pinnistää muistiani, mutta siellä ei ole jälkeä nokkosteestä.
3. Huevos rancheros - ei vissiin riitä, että on roiskinut munakokkeliinsa Tabascoa?
4. Steak tartare - hyvästä lihasta raavittu tartar-pihvi on ihanaa!
5. Crocodile - kelpaako alligaattori?
6. Black pudding - brittien mustamakkara on tuhtia aamupalakamaa.
7. Cheese fondue - viimeksi Emman tekemää.
8. Carp - ei ole ollut tarjolla.
9. Borscht - itse tehty on parasta!
10. Baba ghanoush - tämäkin on niin hyvää. Ja helppoa valmistaa.
11. Calamari - kiinalaisittain chili-valkosipulimaustettu ja kevyesti friteerattu versio on mainion makuista.
12. Pho - en ole törmännyt.
13. PB&J sandwich - teeveestä tuttu hillo-maapähkinävoileipä toimii, jos hillo on kirsikkaa ja maapähkinävoissa on sattumia.
14. Aloo gobi - pottu-kukkakaalimättö on yksi vakiotilauksistani intialaisissa ravintoloissa.
15. Hot dog from a street cart - tahtoo taas New Yorkiin!
16. Epoisses - haiseva juusto, jonka kuljettaminen julkisissa menopeleissä on Ranskassa kielletty. On varmaan järjettömän hyvää!
17. Black truffle - tryffelin makuun jää koukkuun.
18. Fruit wine made from something other than grapes - valitettavasti näitä on tullut juotua...
19. Steamed pork buns - maistoin näitä dim sum-palleroita ensimmäisen kerran Kiinassa ollessani ja en ihan heti heistä innostunut. Nykyään tykkään kovasti.
20. Pistachio ice cream - pistaasipähkinät ovat hyviä miten tahansa nautittuina ja pistaasijäde on superihanaa.
21. Heirloom tomatoes - en tietääkseni ole koskaan nähnytkään moisia tomaatteja.
22. Fresh wild berries - kukapa suomalainen ei olisi syönyt mustikoita, puolukoita tai vattuja suoraan puskasta?
23. Foie gras - jyrisevien kirousten ja minuun kohdistuvan salamaniskun uhallakin myönnän syöneeni hanhenmaksaa hyvällä ruokahalulla.
24. Rice and beans - papusoossiin ja riisiin tulee joskus ihan himo.
25. Brawn or Head Cheese - brawn kääntyy syltyksi ja syltty lienee lihahyytelön synonyymi. Sitä olen syönyt. Mitähän tuo head cheese on?
26. Raw Scotch Bonnet pepper - en pystyisi.
27. Dulce de leche - tämä herkku on to do-listalla.
28. Oysters - been there, swallowed those :-)
29. Baklava - makeaa ja lehtevää. Ehkä vähän liiankin makeaa ja lehtevää minun makuuni.
30. Bagna cauda - tämän kiinnostavan dippisoossin olemassaolon tietoisuuteeni toi iki-ihana Nigella. To do-listalla.
31. Wasabi peas - ylihyviä rouskuteltavia, jos tykkää wasabista.
32. Clam Chowder in Soudough Bowl - leivästä tarjoiltu simpukkasoppa olisi varmasti mahtava makuelämys.
33. Salted Lassi - suolainen juoma toimii makeaa paremmin mausteisten intialaisten tai nepalilaisten eväiden kyytipoikana.
34. Sauerkraut - Rasilaisen hapankaali on takuuvarmaa tavaraa.
35. Root beer float - root beer on tuttu juttu, mutta tuollaista floatia en ole ikuna juonut.
36. Cognac with a Fat Cigar - en tykkää konjakista, juon mielummin calvadosta. Ja tupruttelunkin lopetin jo muutama vuosi sitten.
37. Clotted Cream Tea - herkullinen englantilainen tapa. Omilla teekutsuillani ei tosin tarjoiltu clotted creamia.
38. Vodka Jelly/Jell-O - hyytelöity viina on NIIN viime vuosituhannen juttuja. Onhan?
39. Gumbo - muistan selkeästi ensimmäisen kohtaamiseni gumbon kanssa noin tuhat vuotta sitten. Se tapahtui dublinilaisessa Tante Zoe's-ravintolassa ikimuistoisessa seurassa *vaipuu nuoruusmuistoihin*
40. Oxtail - olen lusikoinut häränhäntäsoppaa. Sen kokkaamista en ole kokeillut eli laitetaan to do-listalle.
41. Curried goat - vuohicurrya maistaisin mielelläni.
42. Whole insects - voisin kokeilla, jos ovat rapeiksi paistettuja ja takuulla kuolleita.
43. Phaal - voisin varovaisesti maistaa, on ilmeisesti melko ärtsyä ruokaa.
44. Goat’s milk - en ole juonut vuohen maitoa, mutta olen syönyt siitä työstettyjä juustoja.
45. Malt whisky from a bottle worth $120 or more - tunnustan.
46. Fugu - en ole ihan varma, uskaltaisinko syödä pallokalaa.
47. Chicken tikka masala - ihan OK, mutta ei kuulu intialaisiin suosikkeihini.
48. Eel - savustettu ankerias maistuu mukavalta.
49. Krispy Kreme original glazed doughnut - perinteikäs klassikko, suussasulavan hyvää.
50. Sea urchin - en ole syönyt.
51. Prickly pear - jos tämä on kaktusviikuna, niin en tietääkseni ole maistanut.
52. Umeboshi - jos jauhe lasketaan, niin siinä tapauksessa olen syönyt.
53. Abalone - tämän mollukan kanssa tein tuttavuutta Kiinan keikalla.
54. Paneer - juustoa pinaattikastikkeessa syön yleensä aina lähi-nepalilaisessa käydessäni.
55. McDonald’s Big Mac Meal - viime käynnistä on kyllä aikaa.
56. Spaetzle - saksanpastan ja minun tiet eivät ole kohdanneet.
57. Dirty gin martini - monenmoisia martineja on tullut kurlattua. Kerran oliivien loppuessa joimme seuralaiseni kanssa kurkkumartineja :-)
58. Beer above 8% ABV - vahvoja oluita olen särpinyt, mutten koskaan humaltumistarkoituksessa. Not.
59. Poutine - mättö vaikuttaa PKPHA*-kriteerit täyttävältä eväältä. Maistaisin.
60. Carob chips - olisi kiva kokeilla.
61. S’mores - kaikenlaista ne amerikkalaiset keksivät...
62. Sweetbreads - jos sweetbreads tarkoittaa kateenkorvaa, niin olen syönyt ja suosittelen muillekin.
63. Kaolin - kalkin tai liidun jäystämisen ajattelu saa minusta aikaan saman efektin kuin sitruunaviipaleen imeskely.
64. Currywurst - olen kuullut ainoastaan huhuja "kurrivurstin" maukkaudesta.
65. Durian - maistoin kerran, toista kertaa en aio maistaa.
66. Frogs’ legs - sammakonreisissä ei ole paljoa syömistä, mutta hyviä ne ovat (jos valkosipulin määrä on järjellisissä rajoissa).
67. Beignets, churros, elephant ears or funnel cake - churrot ovat aikas rasvaisia, mutta hyviä. Tippaleivät maistuvat tasan kerran vuodessa.
68. Haggis - haluaisin maistaa.
69. Fried plantain - keittobanaaneita on paistettu ja maistettu.
70. Chitterlings or andouillette - nämä ovat vissiin jotain possun sisälmyksistä tehtyjä eväitä? Voisin maistaa.
71. Gazpacho - kesäruokaa.
72. Caviar and blini - kaviaaria ja blinejä en ole syönyt yhdessä, mutta molempia on mennyt tuulensuojaan erikseen.
73. Louche absinthe - absinttitalkoita vietettiin joku vuosi sitten viisuvalvojaisten yhteydessä. Herra siunaa sitä krapulaa!
74. Gjetost or brunost - en ole törmännyt ruskeaan juustoon, mutta tekisipä mieli törmätä.
75. Roadkill - pitäisi olla ihan tappava nälkä ennen kun söisin esmes rekan alle jääneen ketunraadon...
76. Baijiu - kiinalaista riisiviinaa, jolla voi myös pestä ikkunoita. Ei varmaan tarvitse kertoa enempää...?
77. Hostess Fruit Pie - minulla ei ole aavistustakaan, mitä tämä voisi olla. Hjelppiä, anyone?
78. Snail - etanat ovat herkkua.
79. Lapsang Souchong - olen enemmän kahvi-ihmisiä, mutta teetäkin tulee juotua silloin tällöin.
80. Bellini - lasin pohjalle pari lusikallista persikka- tai mangososetta lastenruokapurkista ja päälle kuoharia. Toimii.
81. Tom Yum - tämä soppa on thai-keittiön suosikkejani.
82. Eggs Benedict - munaruokien klassikko. Tykkään.
83. Pocky - mansikkatikut ovat lemppareitani.
84. Tasting menu at a three-Michelin-star restaurant - yhden tähden maistelumenuita on plakkarissa, mutta ehkä jonain päivänä tähtien määrä kasvaa.
85. Kobe beef - tätä olisi mukava maistaa ihan vain tietääkseen, onko Kobe-härän liha niin hyvää kuin väitetään. Todennäköisesti on.
86. Hare - jänöpupua olen syönyt muutaman kerran.
87. Goulash - gulassi on talviruokaa. Kiva että kohta on talvi.
88. Flowers - syötävien kukkien lisäksi olen herkutellut täytetyillä kesäkurpitsan kukilla. Ihania!
89. Horse - tietoisesti en ole syönyt, mutta kukapa makkaroiden tykötarpeista koskaan tietää.
90. Criollo chocolate - mistähän saisi Criollo-pavuista tehtyä suklaata?
91. Spam - jenkkien versio sikanautasäilykkeestä.
92. Soft shell crab - ei muistijälkeä. Tavallisia taskurapuja on tullut haarukoitua.
93. Rose Harissa - harissasta on kokemuksia, mutta ruusunlehtiversiosta ei ole.
94. Catfish - ei muistijälkeä
95. Mole Poblano - kiukkuisenlempeä suklaakastike maistuu muikealta possunlihan kanssa.
96. Bagel and Lox - graavilohen ja bagelin liitto on toimiva.
97. Lobster Thermidor - juu, juustokuorrutettua hummeria haluaisin ehdottomasti maistaa!
98. Polenta - maissipuuro on hyvää, jos se on tarpeeksi löysää. Leikattava versio saa aikaan puistatuksia.
99. Jamaican Blue Mountain coffee - AIKA hyvää kahvia.
100. Snake - kärmestä tuli maistettua Kiinan keikalla.

65 sadasta. Ei huono, mutta vielä riittää maailmaa syötäväksi.

* PKPHA = Pohjois-Karjala-Projektin Hälytyskellot Aktivoiva

20. syyskuuta 2008

Snack-o-lantern

Polkkaavan kansanosan riemuksi on jälleen kerran heitetty vaativa ruokahaaste, kiitos siitä Kurpitsamoskan Marille.

Haastetoimeksiannossa mainitusta bändistä tulee mieleen seitsemännen tuotantokauden Simpsons-jakso, jossa Homer värvätään Hullabalooza-kiertueen väliaikaohjelmanumeroksi ottamaan vatsallaan kiinni häntä kohti kanuunalla ammuttuja kuulia. Backstagella käydään klassikoksi muodostunut keskustelu.

Corgan: Hey cannonball, I like your statement: when life takes a cheap shot at you, you stand your ground. Billy Corgan, Smashing Pumpkins.
Homer: Homer Simpson, smiling politely.



Omat kurpitsakokemukseni rajoittuvat lähinnä tyyppiin kesä-, vaikka lajikkeissa olisi valtavasti valinnanvaraa. Kurpitsoista voi vääntää käytännössä mitä vaan etikkasäilykkeistä pelottavien valaisuratkaisujen kautta makeisiin leivonnaisiin.

Aikani pähkäiltyä päädyin tekemään kurpitsachipsejä. Innoittajana toimi Homer Simpsonin ohella MyRecipes.comista löytämäni ohje.

Kurpitsachipsit voi kypsentää ihan hyvin auringonkukka- tai rypsiöljyssäkin, mutta maapähkinäöljy antaa lastuille mukavaa lisämakua.


Tarvitset:
puolen kilon talvikurpitsan
3 dl maapähkinäöljyä
suolaa

Tee näin:
Siivuta kurpitsa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi haluamallasi välineellä.

Kuumenna öljy kattilassa. Uppopaista viipaleet pienissä erissä rapeiksi.

Asettele chipsit talous- tms. paperin päälle valuttumaan ylimääräisistä öljyistään.

Suolaa chipsit ja ala natustella.

16. syyskuuta 2008

Sairaspasta

Voihan räkä mikä olo on ollut muutaman päivän ajan! Mikään ei ole maistunut miltään paitsi tee lämpimältä. Sitä olenkin lipitellyt litrakaupalla ja nyt alkaa tuntua että taudin selkä olisi taittunut.

Sen kunniaksi tein ihan oikeaa ruokaa. Jääkaapista löytyneistä jämistä pihtisyntyi kanapastaa. Oletan sen maistuneen ihan hyvältä, mutta varmistan asian kokkaamalla evästä uudestaan jahka vainu on kunnossa.

Annos on aika valjun näköinen, mutta niin on syöjäkin.


Tarvitset:
parisen desiä kuivapastaa
broilerin maustamattoman rintafileen
pienen sipulin
oliiviöljyä
desin kermaa
1 rkl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
Parmesania

Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko kanantissi suupaloiksi ja sipuli vähän pienemmiksi paloiksi. Kypsennä kanat pannulla oliiviöljyssä. Heitä mukaan sipulit ja anna niiden hiukan laiskistua.

Lisää pannulle kerma ja sinappi. Anna kiehahtaa kokoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada joukkoon valutetut pastat. Hämmennä sekaisin ja kruunaa mättö raastetulla Parmesanilla.

14. syyskuuta 2008

Kolme toivomusta

Lupasin tehdä syömäkyläilemään saapuvalle ystävälleni juuri niitä ruokia, joita hän haluaa. Toivomustekstarissaan toverini kyseli tällaisia: "Saisko alkuun risoton? Voiko siihen laittaa jotain sieniä? Sit vihertävää ja punertavaa salaattia ja broileria ja vuohenjuustoa. Jälkkäriksi semmoista suklaakakkua mikä on sisältä löllöä ja lämmintä ja jäätelöä?"

Omapäisenä yksilönä päätin kuitenkin serveerata salaatin ennen risottoa. Sillä ei ollut vaikutusta projektin työmääriin tai budjettiin, ainoat vaikutukset kohdistuivat aikatauluun :-)


Salaattiin sekoitin jääsalaattia, lollo rossoa, palasteltuja ja paistettuja kanantissejä, kirsikkatomaatteja, viikunoita, uunissa lämmäytettyä vuohenjuustoa ja kastikkeeksi Crema di Balsamicoa. Hyvää tuli!

Risoton liemen sekoitin kantarellifondista, joka on muuten loistava tuote. Sieninä oli tällä kertaa portobelloja, koska heitä sattui kaupasta löytymään. Sekä salladin että risoton kanssa hörpimme rapsakkaa rieslingia.


Risottoon tarvitset:
2 salottisipulia
60 g voita
1 rkl tryffeliöljyä
3 dl risottoriisiä
1 l vettä
3 rkl kantarellifondia
1 munankeltuaisen
4 rkl kermaa
1 dl raastettua Parmesania
suolaa

Lisäksi tarvitset:
4 portobello-sientä
voita

Tee näin:
Kiehauta kattilassa litra vettä ja lisää siihen fondi. Pidä liemi kiehuvana.

Pilko salottisipulit. Kuumenna puolet voista ja tryffeliöljy kattilassa. Freesaa sipulisilppua hetki rasvassa ja sekoita joukkoon riisit. Hämmentele, kunnes riisit ovat läpikuultavahkoja.

Lisää kiehuvaa lientä kauhallinen kerrallaan riisikattilaan, sekoita ja anna imeytyä. Hämmentele välillä, ettei risotto kärtsää pohjaan. Jatka tätä kunnes riisi on kypsynyt pehmeäksi tai liemi loppuu (näiden pitäisi tapahtua suurinpiirtein samoihin aikoihin).

Pilko sienet lohkoiksi ja paista lohkoja voissa pannulla.

Ota kattila pois liedeltä. Sekoita keskenään munankeltuainen, kerma ja raastettu juusto. Lisää seos riisin joukkoon. Sekoita mukaan loput voista ja tarkista suolaisuus.

Hämmennä valtaosa paistetuista sienistä risottoon, jätä osa koristeiksi. Lirauta valmiiden annosten päälle vielä hiukan tryffeliöljyä. Nauti.


Jälkkäriksi väsäsin suklaafondanteja. Tein vain puolikkaan annoksen ja satsista jäi reilusti ruokavieraan doggy bagiin. Kera tarjoilin Pappagallon vaniljajätskiä ja portviiniä. Kyllä taas kelpasi, sekä kafrulle että Kulinaarimurulan emännälle.

3. syyskuuta 2008

Af Pannari

Taannoisella Maarianhaminan reissullani pannukakut menivät sivu suun, joten mantereelle päästyäni päätin vääntää pannkakan hetimiten viivyttelemättä.

Mutta tehdäkö Ahvenanmaan pannukakku riisi- vai mannapuurosta, siinäpä pulma! Jyvä- ja ryynikoulukunnat kiistelevät väsymättä oikeaoppisista kakan tykötarpeista.

Itse viisastuin aiheesta lukiessani Polkkiksen Å-raportin kommenttilootaa, jossa kerrottiin että itäahvenanmaalaisissa kyökeissä käytetään yleensä riisiä ja lännessä mannaa. Ihan loogista.

Koska myös Ålandiasta ostamani pannukakkupostikortin aineslistalla mainitaan riisipuuro, tein pellillisen itäpannaria.

Manuaalin mukaan leipomuksen kera pitäisi nauttia luumukiisseliä ja kermavaahtoa. Minä korvasin kiisselin luumusoseella maukkain seurauksin.


Riisipuuroon tarvitset:
1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl maitoa

Lisäksi tarvitset:
6 munaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja
1½ l maitoa

Tee näin:
Valmista ensin riisipuuro. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Anna kiehua kunnes valtaosa vedestä on imeytynyt riisinjyviin.

Lisää maito ja anna sen kiehahtaa. Puuro saa porista kannen alla miedolla lämmöllä 40 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 220-asteiseksi.

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää munien joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.

Hämmentele jäähtynyt riispuuro muiden ainesten joukkoon ja lisää lopuksi maito.

Kaada seos voidellulle tai leivinpaperoidulle korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä pannukakkua noin puolen tunnin ajan kunnes se on kullanruskea ja kiinteä.

Tarjoile pannari haaleana luumusoseen ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.

2. syyskuuta 2008

Åmenainen Åland

Männä viikonloppuna tein neitsytmatkani Maarianhaminaan ja tykästyin pitäjään kovasti. Pannukakkupoliittisesti keikka niin sanotusti kusi, koska nimikkopannari oli suuren kysynnän vuoksi syöty loppuun kaikista kokemistani kahviloista. Mutta lauantain lounaaksi tilasin Lentävää Jaskaa.
Osallistuimme matkakumppanini kanssa retkueeseen, jonka ensimmäinen pysäkki oli Stallhagenin panimo. Maistiaisista allekirjoittaneen suuhun sopivinta mallasjuomaa oli juuri markkinoille tullut kausituote Oktoberfestbier (ei kuvassa). Namia tummaa lageria saa Alkosta ainakin hetken ajan.

Reissun kohokohta oli vierailu Tjudön viinitilalla, jolla tuotetaan erilaisia viinaksia lähinnä omenoista. Omppujen prässäyksestä ylijäävä mäski viedään peuroille ja hirville appeeksi, joka saattaa toisinaan kostua ja alkaa käydä. Kun elukat vetelevät tujakkaa hedelmämuhjua, on niiden ampuminen kuulema helpompaa.
Viinitilavisiitistä teki ikimuistoisen paikkaa isännöivä 70-vuotias charmantti Ingmar Eriksson. Harmaapäinen herrasmies päätyi omenanviljelijäksi ja viinantislaajaksi, kun hänen edeltäjänsä ja veljenpoikansa Peter ”Bongo” Eriksson menehtyi tapaturmaisesti muutama vuosi sitten.
Esittelykierroksen jälkeen testasimme tilan tuotteista puolimakeaa omenaviiniä, Appleaud-omenalikööriä sekä Jägar Bongo-yrttisnapsia. Juomien kyljessä oli tarjolla kermaista Kastelhomostia, jota hankin kimpaleen mukaani.

Myös likööriin miellyin sen verran paljon, että ostin sitä putelillisen paluumatkalla paatilta. Ålvados-omenabrandya kokeilin hotellin baarissa ja sain kivalta baariminnalta tyhjentyneen pullon mukaani.

Yleensä en roudaa tyhjiä pulloja retkiltäni kotiin, mutta Tjudön tilan pullot eivät ole ihan tavallisia. Ne tehdään käsityönä Tsekin tasavallassa ja jokaisen pullon sisällä on lasinen omena. Juomille kertyy hintaa, sillä pelkkä pullo kustantaa Ingmarillekin 20 euroa.
Tjudön taikapiiristä päästyämme suuntasimme pienen mutkan kautta Michael Björklundin Åss Paviljong-ravintolaan. Usealta rintamalta kiirineiden kehujen perusteella odotukset olivat korkealla.

Ne täyttyivät ja ylittyivätkin, sillä ruoka oli aivan halvatun hyvää! Alle kyökin terkkuna pressokupillinen sahramilla ja pekoninmurusilla maustettua porkkanakeittoa, alkuun bouillabaisse valkosipulikreemillä, pääksi punaviinissä keitettyjä vasikanposkia, jäljeksi crème brûlée ja olin valmis syömään Michaelin kädestä. Hallelujaa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...