20. huhtikuuta 2009

Haastekakkarat

Osallistumiseni kolmen värin kisaan jäi viime tinkaan (mikä se tinka muuten on, etymologit hoi?), mutta ehdin kuin ehdinkin mukaan.

Ensin ajattelin mennä sieltä mistä aita on matalin ja toistaa itseäni, mutta sitten sisäinen innovaattorini vei voiton ja päätin vähän pläänäillä.


Tovin tuumailtuani valitsin haasteruoan väripalettiin keltaista maissia, vihreitä avocadoja ja punaisia kirsikkatomaatteja. Näistä heleistä aineksista maalailin maissikakkaroita sekä maailman parasta guacamolea.

Maissikakkusten resepti on eksynyt essun taskuun aikoja sitten mistä lie. En tajua, miksen ole tehnyt heitä kuin kerran, pari - tämän helpommaksi ei herkkujen kokkailu nimittäin tule!

Ohjeen satsista paistui kymmenen kakkaraa, joiden seuraksi fleivörsheikkasin avokadomöhnää Jamien tapaan. Tulipa aivan sairaan hyvää!


Maissikakkaroihin tarvitset:
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
4 dl maissinjyviä
2 munanvalkuaista
auringonkukkaöljyä

Tee näin:
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri. Lisää joukkoon maissinjyvät. Myllää seosta sen verran reippaasti, että kaikki jyvät saavat osansa jauhoista.

Vatkaa valkuaiset jämäkänkuohkeaksi vaahdoksi. Homma helpottuu, jos ripsautat valkuaisiin hieman suolaa ennen vatkuun aloittamista. Kääntele valkuaisvaahto varovasti jauhoisten maissien sekaan.

Kuumenna öljyä paistinpannulla. Kauho pannulle reilun ruokalusikallisen verran maissi-jauho-valkuaisvaahtoseosta per kakkara. Paista kakkaroita viitisen minuuttia puolin ja toisin.

Tarjoile haaleina kera guacamolen.

6 kommenttia:

nemo kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä ja nimi on hyvä, joten ei muuta kuin onnea kisaan!

Jaana kirjoitti...

Kiitos, onnea tarvitaan aina!

Jael kirjoitti...

Maissikakkarat kuulostaa namilta! Onnea kisaan!

Anonyymi kirjoitti...

Tinka-sana alkoi mietityttämään itseäkin ja pienellä kuuklauksella löytyi tämmöistä pohdintaa kirjasta Hyvä kello kauas kuuluu.

Google books on kans yks mitä ei melkein koskaan meinaa muistaa käyttää..

Anonyymi kirjoitti...

^..jaa pitää vielä korjata: tuo ensimmäinen linkkihän oli siis http://books.google.fi/ eikä http://books.google.com/ kautta.

Jaana kirjoitti...

Yaelian, nameja ne ovatkin. Ja emähelppoja tehdä!

Ano, mielenkiintoista tinkatietoa, kiitos siitä. Ja kiitti myös kirjojen kuukkelointivinkistä, uusi juttu mulle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...