30. elokuuta 2011

Sokerihumalakakku

Toissapäivänä sain pitkästä aikaa kummityttöni vanhemmat syömäkyläilemään luokseni. Kokkasin harvinaisille vierailleni kylmää avocadokeittoa sekä paistettua rosmariinimaksaa ja kukkakaalimuussia pekonihillosilmällä. Tykkäsivät.

Vähähiilaristen suolaisten tarjottavien vastapainoksi tein jälkkäriksi New York Cheesecaken, johon tuli tolkuttomasti sokeria. Puolitin kylläkin käyttämäni ohjeen tykötarpeet, sillä 1 250 grammaa tuorejuustoa tuntui jotenkin rivolta.


Täyteainesten vähäinen (tai noh, kenestä nyt reilu puoli kiloa Philadelphiaa on vähän) määrä tuotti ulkoasultaan latteahkon kakun verrattuna originaalireseptin palkintosonnikuviin. Maku oli kuitenkin älyttömän hyvä ja se on tärkeintä.

Ohjeessa mainittua Cherry Toppingia en tehnyt itse, vaan korvasin sen kirsikkapuulliselta ystävättäreltäni saamalla hillolla. Iso kiitos siitä Porvooseen!

Kakun kanssa lirpimme väkevää kirsikkaviiniä. Pullon etiketissä vinkataan nauttimaan kirsikkaviiniä myös juustojen kaverina. Uskoisin senkin yhdistelmän toimivan.


Pohjaan tarvitset:
2½ dl Digestive-keksinmuruja
2 rkl sokeria
60 g voita + ekstranokareen vuoan voiteluun

Täytteeseen tarvitset:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
190 g sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl raastettua appelsiininkuorta
½ tl vaniljaesanssia
3 munaa
keltuaisen

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 260-asteiseksi.

Murskaa keksit ja sekoita murujen joukkoon sokeri sekä sulatettu voi.

Voitele irtopohjavuoka ja painele muruseosta vuoan pohjalle sekä reunoille. Laita vuoka kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Sähkövatkaa tai tehosekoita tuorejuusto ilmavaksi. Lisää joukkoon sokeri ja jauhot pienissä erissä. Jatka vatkaamista kunnes seos on pehmeää.

Pese sitruuna ja appelsiini. Raasta niistä tarvittavat määrät kuorta (älä kuitenkaan raasta kuoren alla olevaa valkoista osaa).

Hämmennä sitruunan- ja appelsiininkuoret sekä vaniljaesanssi tuorejuustoseokseen puulastalla tai isolla lusikalla. Sekoita myös munat ja keltuainen yksi kerrallaan täytteen joukkoon.

Kaada täyte tasaisesti keksimurupohjan päälle. Paista kakkua 260-asteisessa uunissa, kunnes täyte on noussut ja saanut hiukan väriä (noin 10-15 minuuttia uunista riippuen).

Laske uunin lämpötila 100-asteiseksi ja paista kakkua vielä noin tunnin verran. Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassaan ennen sen irroittamista.

Lusikoi jäähtyneen kakun päälle kirsikkahilloa (tai jotain muuta marjahilloa) ja nauti ilman huonoa omaatuntoa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...