1. lokakuuta 2011

Klikkaa mua!

Kulinaarimuruja osallistuu kymmenien muiden ruokablogien kanssa Pauligin organiseeraamaan Makuparit-kisaan. Kilpailun voittajalle on luvassa gourmetretki Nomaan, joten lajitoverit ovat panostaneen kahvin kanssa yhteensopivien herkkujen kehittelyyn ihailtavalla pieteetillä.

Itse kisailen ruokareissun toivossa suklaavaahdolla, jonka kanssa nautittavaksi tuhti Espresso Profondo sopii kuin nenä naamaan tai hanska käteen tai kuuma veitsi voihin ja mitä näitä metaforia nyt onkaan.

Samettisen pehmeän suklaavaahdon ja intensiivisen suklaisen espresson liitto on niin tiivis, että makunystyröiden on lähes mahdotonta erottaa mihin suklaa loppuu ja mistä kahvi alkaa. Suunmukaisesti match made in heaven.


Äänestämällä Kulinaarimurulan suklaavaahtoa saatat itsekin päästä herkuttelemaan. Äänensä antaneiden kesken nimittäin arvotaan kahden hengen hemmotteluviikonloppu Helsingissä: majoittumista Kämpissä ja illastusta Chez Dominiquessa. Kyllä kelpaisi minullekin!

Myös bloggaajille jaettava palkinto on kahdelle hengelle ja meikäläiseltä uupuu matkakumppani. Hyvillä perusteluilla sinulla on mahdollisuus päästä kanssani huimiin ruokaorgioihin Kööpenhaminaan, jos nyt sattuisin kisan voittamaan ;-)

Äänestä mua, aikaa on pari viikkoa!


Tarvitset:
puolikkaan vaniljatangon
2 dl täysmaitoa
2 munankeltuaista
40 g sokeria
15 g maissitärkkelystä
15 g voita
20 g tummaa suklaata (vähintään 60-prosenttista)
15 g kaakaojauhetta
½ dl kermaa

Tee näin:
Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa veitsenkärjellä siemenet molemmista puoliskoista. Lämmitä kattilassa maito, vaniljatanko sekä vaniljan siemenet kiehumispisteeseen. Älä anna seoksen kiehahtaa.

Ota kattila liedeltä ja anna vaniljamaidon maustua kannen alla noin 15 minuuttia.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maissitärkkelys.

Poista maitokattilasta vaniljatanko. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Vatkaa kolmasosa maidosta muna-sokeriseokseen ja kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos juuri ja juuri kiehahtaa.

Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon voi ja kaada seos kulhoon. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se jäähtyneeseen seokseen yhdessä kaakaojauhojen kanssa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita sekin muiden ainesten joukkoon.

Lusikoi suklaavaahto tarjoiluastioihin, peitä ne kelmulla ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...