23. syyskuuta 2012

Sisältää tuotesijoittelua

Kulinaarimurulasta osallistutaan tällä ohjeella Hartwallin ruoka- ja leivontabloggareille järjestämään reseptikilpailuun, joka liittyy Happy Joe-tuotteiden lanseeraukseen. Leipätaikinaan uutettu miedosti alkoholipitoinen neste on siis saatu lahjaksi ja muut tykötarpeet on ostettu omilla rahoilla.
Yksi niistä on tämä nätti kahden kilon kurpitsa, joa voisi käyttää myös kevyehkön kahvakuulan korvikkeena. Löysin söpöläisen aiemmin tällä viikolla Teurastamon Maalaistentorilta, enkä olisi millään tohtinut paloitella sitä ruoantekotarpeiksi.

Mutta kurpitsa-siiderileipää ei voi tehdä kurpitsaa rikkomatta, vai miten se sanonta menikään? Kisareseptini on tuunattu versio epicurious.comista bongatusta ohjeesta. Omasta versiostani jätin pois appesiininkuoren ja valtaosan mausteista, koska en halunnut kurpitsan ja siiderin hautautuvan jouluisten makujen alle vielä syyskuussa.
Erilaiset suolaiset juustotahnat sekä makeat hillot tai marmeladit sopivat mainiosti kurpitsa-siiderileivän kavereiksi. Käntty ei myöskään tykkää kyttyrää, jos hänet päällystetään oikeella voilla tai viipaleella haisevaa juustoa.
Tarvitset:
2½ dl kurpitsasosetta
2½ dl omenasiideriä (tähän käytin Happy Joe Oakwood Applea)
2 munaa
½ dl öljyä
1 dl ruskeaa ruokosokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl muskottia
1 dl paloiteltuja saksanpähkinöitä
nokareen voita

Tee näin:
Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä palat pehmeiksi tilkassa vettä. Survo kurpitsat muussinuijalla soseeksi ja anna jäähtyä.

Kiehauta siideri kattilassa ja anna sen porista miedolla lämmöllä, kunnes nestettä on jäljellä enää noin neljäsosa alkuperäisestä määrästä. Anna jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.

Sekoita kulhossa kurpitsasose, siideri, munat, öljy ja sokeri.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja muskotti. Lisää jauhoseos muiden ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi mukaan paloitellut saksanpähkinät.

Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa tunnin verran. Anna leivän jäähtyä vuoassaan.

6 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

kuuluisa kahvakuulakurpitsa!

Jaana kirjoitti...

Eiks oo komee! Kyllä harmitti rikkoa jotain noin nättiä :-(

Minna kirjoitti...

Myös oikeaoppinen product placenemt kuva!

Jaana kirjoitti...

Nokun kisaohjeissa käskettiin semmoinen ottamaan. On vähän likainen olo.

Helmi kirjoitti...

Nammm, kurpitsa on parasta! Tein viime syksynä kurpitsakeittoa, joka oli herkkua ja joka sisälsi hyvin paljon samoja ainesosia kuin tämä leipä. Täytyypä kokeilla seuraavalla brunssilla!

Jaana kirjoitti...

Helmi, kurpitsa on kyllä hyvää. Soppaa ainakin teen lopusta kurpitsasoseesta, sillä sitä on vielä reilusti. Myös kurpitsarieskoja ajattelin kokeilla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...