21. lokakuuta 2012

Hävikistä ruoantekoruoaksi

Tänään olen viettänyt aika paljon aikaa lieden äärellä työstäen kaalikääryleitä, jotka ovat syöntikunnossa vasta huomenna. Heidän ässehtiessään päätin ruokkia itseäni herkkutattirisotolla, johon ei tule lainkaan herkkutatteja!

Herkkutatin ihanan maun sain ruokaan kuivattujen sienten liotusliemestä, joka syntyi pyssyttömän metsästäjän leivän sivutuotteena. Jumalaiselta tuoksuvan nesteen kaataminen viemäriin olisi ollut synti ja häpeä.

Likoveden lisäksi hämmensin risottoon hanavettä ja pikkuisen kermaa. Tästä tuli niin superherkullista, että meinasin itkeä onnesta sitä haarukoidessani ja kaalikääryleille kumarrellessasi (siitä lisää huomenna).
Tarvitset:
salottisipulin
nokareen voita
1½ dl risottoriisiä
2 dl herkkutattien liotuslientä
1 dl vettä
1 dl kermaa
1 dl raastettua parmesania
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Pilko sipuli ja freesaa silppua voissa kattilassa. Lisää joukkoon riisi ja sekoita, kunnes riisinjyvät ovat läpikuultavia.

Yhdistä liotusliemi ja vesi. Lämmitä seos toisessa kattilassa ja kaada sitä kauhallinen kerrallaan riisikattilaan koko ajan sekoittaen. Jatka tätä kunnes riisi on lähes kypsää.

Lisää kerma ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta risotto suolalla ja pippurilla.

Raasta vielä vähän parmesania valmiin annoksen ylle ja syö heti.
Ruokabloggaajat taikoivat toukokuussa 2012 hävikkiä herkuiksi, mutta ajaton teema elää ja voi yhä hyvin Facebookissa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...