17. lokakuuta 2012

Kuinkas sitten kävikään?

Kaveri kertoi muutama tunti sitten Facebookissa tehneensä fetapastaa ja minuun iski akuutti himo kyseistä sapuskaa kohtaan. Stockan Herkussa haahuillessani mieliteko kuitenkin muuttui ihan yllättäen ja huomasin kerääväni koriin lämpimän fetasalaatin tykötarpeita.

Itse asiassa tämä ruoka on pyörinyt mielessäni jo parin viikon ajan, sillä tykästyin siihen ravintolakerhoillessamme Mechessä. Tavoilleni uskollisena tuunasin evästä hiukan ja korvasin kirsikkatomaatit kesäkurpitsalla, koska halusin salaattiin löllöjen palluroiden sijasta mukavaa purutuntumaa. Säätäminen kannatti, tästä tuli todella hyvää!

Lisäksi nautin 150 gramman palan karitsan ulkofilettä, jonka jätin sisältä suloisen punervaksi. Kypsensin göntsän voi-oliiviöljyseoksessa ja maustoin sen simppelisti suolalla sekä mustapippurilla. Pilkoin kasvikset ennen lihahommia, joten salaatti valmistui kätsysti päkäpään huilatessa paistumisensa jälkeen.

Ohjeen mukaisesta annoksesta riittää lisuketta kahdelle hengelle, jos lautasilla on jotain muutakin. Jos lautasella on vain satsi lämmintä fetasalaattia, niin se tekee onnelliseksi yhden nälkäisen henkilön sen toisen katsoessa kateellisena vierestä.

Tarvitset:
valkosipulinkynnen
pienen punasipulin
puolikkaan kesäkurpitsan
puolikkaan kurkun
kourallisen kalamata-oliiveja
oliiviöljyä
80 g fetaa
(suolaa)
mustapippuria
tuoretta oreganoa

Tee näin:
Silppua valkosipuli atomeiksi ja sipuli renkaiksi.

Halkaise kesäkurpitsa ja kurkku pitkittäin. Puolita myös syntyneet puolikkaat pitkittäin. Poista keskiosien höttöiset siemenet ja leikkaa jäljelle jääneistä paloista noin sentin paksuisia viipaleita.

Puolita oliivit (ja poista niistä kivet).

Lämmitä öljy pannulla ja freesaa siinä valkosipuleita ja sipuleita hetken verran. Lisää joukkoon kesäkurpitsat, kurkut sekä oliivit. Sekoittele parin minuutin ajan.

Ota pannu pois liedeltä ja murustele kasvisten joukkoon feta. Sekoita suurpiirteisesti ja tarkista suola. Mausta mustapippurilla, oreganolla ja tarvittaessa suolalla. Syö heti.

2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Silputa valkosipuli atomeiksi! Mahtavaa! Kuvaavin ilmaus, jonka olen aikoihin kuullut.

(Reseptikin on mahtava! Tiedän siitä, että teen tämäntyylistä aika usein. Lämpimään kurkkuun suhtaudun kyllä varauksella. En ole uskaltanut pyöräyttää pannulla sen jälkeen kun yläasteen (!) kotsantunneista innostuneena kiehutin kurkkua minestronekeitossa lötköksi ja kitkeräksi.)

Jaana kirjoitti...

Kiitos, tuota nimenomaista kielikuvaa on tainnut tulla käytettyä monesti aiemminkin :-)

Kurkkujen lötköytymisestä ei tarvitse tämän sapuskan yhteydessä olla huolissaan. Siementen poisto ja siemenettömien palojen pikapaisto takaavat napakan lopputuloksen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...