27. joulukuuta 2012

Makea päätös joululle

Tykkään kovasti appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä. Ihan parasta on appelsiininen tumma suklaa, mutta aurinkohedelmillä maustettu maitosuklaakin on ihan jees.

Taannoisella Porvoon retkellä tuli piipahdettua Brunbergin tehtaanmyymälässä, josta mukaan tarttui superimeliä, mutta ah niin ihania appelsiinisuklaalastuja. Työstin niistä joulunajan jälkkäriksi appelsiinisuklaamoussea.

Maustoin samettisen pehmeän moussen reilulla lirauksella Cointreau-likööriä, josta herkku sai lisää appelsiinista makua. Lapsiystävällisemmän appelsiinimoussesta saa jättämällä viinatilkan pois.

Äkkimakean moussen voi somistaa keksin- tai kakunmuruilla. Itse käytin koristeluun korppupussin pohjalle jääneitä murusia. Pussissa olleet korput oli kuivattu viinereistä, munkeista, pullista ja muffinsseista, joten jämämuruissakin oli kiintoisia vivahteita.
Tarvitset:
200 g appelsiinisuklaata
1 rkl voita
2 keltuaisia
2 rkl Cointreauta
2 valkuaista
½ dl sokeria
2 dl kermaa

Tee näin:
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman ja lisää joukkoon keltuaiset sekä likööri.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vatkaa eri kulhossa myös kerma vaahdoksi.

Sekoita molemmat vaahdot suklaan joukkoon. Jaa seos tarjoiluastioihin ja laita ne jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä tein juuri hiljattain juustokakun, johon sen tyypillisen Domino-pohjan
päälle laitoin vatkattua kermaa, appelsiinituorejuustoa, puoli desiä kahvilikööriä, sulatettua tummaa suklaata ja tietysti muutama lehti liivatetta. Siitä sain kiitosta. Vähän samanlainen makuyhdistelmä sinullakin tässä. Toimii varmasti. ;)

Ulla kirjoitti...

Hienoa, nytpä tiedän mitä teen tänään jälkkäriksi, kun kaapissa on vielä perinnöksi saatua Cointreauta :-)

Jaana kirjoitti...

Ano, kuulostaa hyvältä!

Ulla, jos perintölikööriä on reilusti, niin sitä voi siemailla myös jälkkärin kyytipoikana ;-)

Unelmaa leipomassa kirjoitti...

Ihanalta vaikuttaa tuo resepti:)

Jaana kirjoitti...

Unelmaa leipomassa, se oli ihanaa. Seuraavalla kerralla kokeilen tehdä tätä tummemmasta suklaasta - se on varmasti vielä parempaa :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...