14. helmikuuta 2013

Rullakurpitsajuttu

Olen tilannut uutiskirjeitä hirmu monelta ruokasaitilta, koska en muka ehdi oma-aloitteisesti koluamaan kyseisten sivustojen ihanuuksia läpi. Viestit voivat jäädä pitkäksikin aikaa postilootaani pötköttämään, mutta kun harhaudun klikkaamaan niissä olevia linkkejä, niin ruokapornon parissa saattaa hurahtaa tovi jos toinenkin.

Jonkun tällaisen loputtomasti polveilevan bongausturneen varrelta matkaan lienee tarttunut grillattujen kurpitsa- ja kinkkusuikaleiden ohje, jota pikkuisen tuunailin helmikuun kesäkurpitsahaastetta varten. 
Tuloksena oli  tosi ruokaisa ja riittoisa kesäkurpitsainen pastasalaatti. Sapuskan voi syödä lämpimänäkin, jolloin sitä on korrektimpaa tituleerata kesäkurpitsapastaksi. Hyvää se on niinkin, mutta jos maltat odottaa appeen haalenemista, niin kastikkeen maut ehtivät imeytyä muihin tykötarpeisiin ja lopputulos on enemmän kuin osiensa summa.

Käyttämäni kolme kesäkurpitsaa olivat pieniä, söpöjä pötkäleitä ja kinkku ehtaa saksalaista Schwarzwälder Schinkeniä. Molemmat pääraaka-aineet löytyivät Lidl-retkeltä, jonka tein Soppa-Hannan ja Seikkailu-Aleksin kanssa Aleksin tupareiden jälkeisenä dagen efterinä. Ei siitä sen enempää.

Kesäkurpitsasuikaleet näyttivät rullattuina kivoilta. Ennen uunitusta siis. Nuketuksen ja soossimuhittelun jäljiltä ne olivat melkoista muhjua, mutta ne maistuivat tsiljoona kertaa paremmilta kuin mitä ulkoasu antoi ymmärtää. 
Tarvitset:
500 g kesäkurpitsaa
150 g ilmakuivattua kinkkua
oliiviöljyä
3 dl pastaa
kourallisen kirsikkatomaatteja

Kastikkeeseen tarvitset:
limen
puoli puskaa minttua
valkosipulinkynnen
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Vuole kesäkurpitsoista juustohöylällä tai muulla haluamallasi härpäkkeellä pitkittäisi suikaleita. Rullaa suikaleet. Kovempia kuoripaloja voi pilkko pienemmiksi ja kätkeä niitä pehmeämpin rullien sisään.

Revi kinkkusiivut pienemmiksi ja kääri niistäkin rullia.

Laita rullat uunipellille ja pirskottele niiden päälle hiukan ölljyä. Paahda rullia uunissa noin 20 minuutin ajan.

Keitä pasta viittä vaille al denteksi.

Raasta limen kuori ja purista limestä mehut. Silppua minttu ja valkosipulinkynsi. Sekoita raaste, mehu, minttu ja valkosipuli öljyn kanssa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Sekoita uunikuumat rullat soossiin. Lisää joukkoon myös valutettu pasta ja tomaatit.

Anna salaatin jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Jäi kamalasti kiinnostamaan - mitkä ovat uutiskirjeittesi parhaimmistoa?

Jaana kirjoitti...

No BBC Good Food on ihan ehdoton ykkönen :-) Myös Food & Wine Magazine on tosi koukuttava.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...