4. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen paras burgeri

Sain taannoisesta epäonnistuneesta hampurilaiskokemuksestani oikein asialliset pahoittelut sekä lahjakortin Lihakauppa Rosludillta. Lunastin kortilla aikamoisen läjän lihaa ja leikkeleitä, joiden joukossa oli muiden muassa karitsan jauhelihaa.

Paistelin jauhelihasta pääsiäispyhien loppumetreillä pihvejä, joista syntyi mielettömiä karitsaburgereita. Erityisen hienon säväyksen purilaisiin antoi mahtava savustettu Cumulublu-sinihomejuusto, jota löytyy ainakin Krunikan Anton & Antonista.

Sämpylät hamppareihin leivoin Kurpitsa-Marilta aikoinaan bongaamallani reseptillä. Tällä kertaa laitoin taikinaan vain kolmasosan alkuperäisessä ohjeessa mainituista tykötarpeista ja tuloksena oli seitsemän sievää sämpylää.
Jauhelihapihveihin tarvitset:
400 g karitsan jauhelihaa
salottisipulin
munan
suolaa
mustapippuria
voita ja oliiviöljyä paistamiseen

Lisäksi tarvitset:
sämpylöitä
majoneesia
salaattia
(savustettua) sinihomejuustoa

Tee näin:
Sekoita jauheliha, silputtu sipuli ja muna tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla sekä pippurilla.

Paista massasta pieni koepala makujen tarkistusta varten. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Muotoile massasta 4-5 pihviä. Paista pihvit kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa kypsiksi.

Halkaise sämpylät ja kokoa burgerit laittamalla sämpylöiden alaosille majoneesia ja salaattia. Lisää pihvi per sämpylä sekä niiden päälle reilut viipaleet sinihomejuustoa. Viimeistele purilaiset sämpylöiden "kansilla" ja syö käsin.

4 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

kunnioitettava släbä juustoa!

Jaana kirjoitti...

Juusto poseeraa paksumpi puoli kameraan päin, se on toiselta puoleltaan vähän ohuempi :-)

Nanna kirjoitti...

Ei voi olla kun hyvää!

Jaana kirjoitti...

Nanna, ei voikaan! Ja tuo savustettu sinihomejuusto on Löytö!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...