28. toukokuuta 2013

Imeläposset

Korkkasin raparperikauden kiintoisalla raparperivanukkaalla, jonka ohjeen löysin Maistuis varmaan sullekin-blogista. Siitä tuli oikein hyvää, mutta vähemmällä sokerilla possetista olisi tullut vielä parempaa.

Vanukkaan valmistus oli tosi helppoa, joten tätä tulee taatusti kokeiltua uudelleenkin. Seuraavalla kerralla tosin supistan sokerin määrää reippaasti ja jätän huippumakeat lisukeraparperit kokonaan pois. Tai korvaan ne tuoreilla mansikoilla, jahka tämän kesän sato alkaa kypsyä.

Alkuperäisreseptin mukaan tehdystä satsista väitettiin tulevan kaksi annosta. Pariin kippoon jaettuna jälkkäreistä tuli melko tuhteja, mielestäni tästä olisi riittänyt ainakin kolmelle tai jopa neljälle. Kaikki tuli kyllä syötyä, kiitos makealle person illallisvieraan.
Tarvitset:
1½ dl raparperikuutioita
½ dl sokeria (vähempikin riittää)
1½ dl sitruunanmehua
2 dl kermaa
½ dl sokeria (vähempikin riittää)

Tee näin:
Laita raparperikuutiot, sokeri ja sitruunanmehu kattilaan. Keittele seosta hissukseen kunnes raparperit pehmenevät ja hajoavat.

Mittaa toiseen kattilaan kerma ja sokeri. Anna pöhistä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Kaada raparperimuhju kerman joukkoon ja sekoita hyvin.

Lusikoi vanukasmassa annoskulhoihin. Anna hyytyä viileässä muutaman tunnin ajan.

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Onpa kiva resepti! Tätä pitää kokeilla. Sopis varmaan esimerkiksi juhannusaterian päätteeksi.

Jaana kirjoitti...

Varmasti sopisi!

Mutta tuon sokerin kanssa kyllä pikkuisen pihtailisin, noilla määrillä herkusta tuli vähän turhan äkkimakeaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...