11. toukokuuta 2013

Puskapestoa

Pääsin ilokseni osalliseksi Aleksin taannoisesta vuohenputkien suurjaosta. Onnea on puskaseikkaileva kafru!

Vuohenputkien hyödyntämisestä syntyikin sitten pienimuotoinen tenkkapoo, koska vaihtoehtoja oli enemmän kuin mihin rehuja riittäisi. Milla oli paistanut omansa sipulin ja valkosipulin kanssa, Hayley puolestaan oli tehnyt putkistaan piirasta.
Tovin pähkäilyn jälkeen päätin pistää homman täysin ranttaliksi ja surautin saaliistani vuohenputkipestoa. Kaapissa sattui olemaan parmesania, mutta joku muu kova juusto voisi toimia tässä ihan yhtä hyvin. Vuohenputkien maku sopii kyllä tosi kivasti yhteen parmesanin ja pähkinöiden kanssa. 

Vuohenputkipesto toimii loistavasti pastan maustajana. Testasin sitä myös pizzassa (pestoa, Käserebellenin luomu-olutjuustoa, mustapippuria ja parmesania lastuina) ja voi herranen aika miten hyvää siitä tuli!
Vuohenputkipestoon tarvitset:
pari kourallista vuohenputkia
50 g parmesania
50 g cashewpähkinöitä
½-1 dl oliiviöljyä
(suolaa)

Tee näin:
Laita vuohenputket, juusto, pähkinät sekä puolisen desiä öljyä kulhoon.

Sauvasekoita ainekset tasaiseksi muhjuksi.

Lisää öljyä sen mukaan, kuinka löysää kamaa pestostasi haluat.

Mausta pesto tarvittaessa suolalla.

6 kommenttia:

Tuplaespresso kirjoitti...

Nokkospestoa olen joskus maistanut, mutta vuohenputki on uusi tuttavuus. Pitää joskus kokeilla.

Jaana kirjoitti...

Itse ainakin tykkäsin tästä kovasti.

Tuliko läskisoossilahjakortti perille?

Tuplaespresso kirjoitti...

Tuli perille, kiitos. Postinkantaja oli vaan jostain syystä vahingossa tipauttanut sen naapurin luukusta ja sain sen eilen kun naapuri tuli kotiin lomalta :)

Jaana kirjoitti...

Höperö posteljooni, mukava naapuri :-)

Hannele kirjoitti...

Mahtava idea, Jaana!
Tällä tavalla voisin minäkin syödä tuota inhokkikasviani. Se (prkl) kun valtaa kasvimaan joka kolon :/

Jaana kirjoitti...

Hannele, ooh, sulla on positiivinen ongelma :-)

Surraa puskat pestoksi vaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...