30. lokakuuta 2013

Harjun hyvä makkarapasta

Viimeviikkoisella rutiinivisiitillä Hellaan & Herkkuun ostoskassiini sujahti  La Fabbrica Della Pasta di Gragnanon soossiystävällisesti pinnoitettua linguinea sekä purkki La Favorita Fishin tomaattikastiketta. Kastikkeesta olisi ollut tarjolla valmiiksi kiukkuista arrabbiata-versiota, mutta tällä kertaa valitsin perussoossia ja suututin sen itse.
Työstin Hellasta & Herkusta hankkimistani tykötarpeista ja Harjun makkaratehtaan tuotteista kielen mennessään vievää chilimakkarapastaa. Kipakkuutta sapuskaan toivat savustettu Aji Cristal-jauhe (joka on ehkä lempparichilini) sekä mielipuolisen herkulliset seitsemän chilin makkarat.

Niideen valmistukseen käytetään ancho-, chipotle-, passilla-, mulato-, quijilla-, arbola- ja habanerochiliä. Makkarat eivät ole hulluntulista kamaa, vaan chili maistuu niissä juuri sopivana lämpönä. Mahtavia makkaroita ovat ne (ja niin on koko tehdaskin).
Harjun makkaratehtaan logokin on niin hieno!
Vetelimme chilimakkarapastasta mojovat ähkyt kafruni Tiinan kanssa, joka lupautui talonmiehen hommiin marraskuisen Australian reissuni ajaksi. Vastapalvelukseksi lupasin salakuljettaa hänelle vompatin. Katsotaan onnistunko, niitä kun on tullut luvattua muillekin. Oma vompatti olisi myös tosi kiva juttu.
Tarvitset:
sipulin
valkosipulinkynnen
1 tl savustettua Aji Cristal-jauhetta
öljyä
3 kpl seitsemän chilin makkaraa
12 kirsikkatomaattia
180 g tomaattikastiketta
1 dl kermaa
300 g linguine-pastaa
parmesania

Tee näin:
Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Freesaa sipuleita ja chilijauhetta öljyssä tovi niitä kuitenkaan polttamatta.

Paloittele makkarat ja nakkaa palat pannulle. Anna makkaroiden kypsyä muutaman minuutin ajan välillä sekoittaen.

Puolita kirsikkatomaatit ja lisää puolikkaat pannulle.

Lisää pannulle tomaattikastike ja kerma. Sekoita ja anna soossin porista miedolla lämmöllä sen aikaa kun pasta kypsyy.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaa.

Kaada valutettu pasta ja puolisen desiä pastan keitinvettä pannulle. Sekoita hyvin ja tarjoa heti raastetun parmesanin kanssa. 

2 kommenttia:

sauvajyvänen kirjoitti...

Tein tänään tätä pastaa (Viron tuliasmakkaroista tosin) ja täytyy kyllä todeta että oli ihan mielettömän hyvää ruokaa, koko porukan mielestä. Iso kiitos tästä postauksesta, sain uuden pikaruuan meille valikoimiin!

Jaana kirjoitti...

Mukavaa että maistui! Testaa joskus (jos et ole jo testannut) noita Harjun makkaroitakin - ne ovat ihan hirmu hyviä :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...