17. tammikuuta 2014

Savua, suolaa ja pottuja (ja nakkeja)

Olen joskus aiemminkin ihmetellyt, miksi perunasalaattia ja nakkeja syödään uutena vuotena. Tuon muutaman vuoden takaisen postauksen kommenttiosiossa selvisi, että nakkeja on vielä 1960-luvulla pidetty vähän parempana juhlaruokana, mutta perunasalaattitraditio säilyi yhä mysteerinä.

Vuodenvaihteen tietämillä turasin siis jälleen perunasalaattia, johon en tällä kertaa sotkenut maitotuotteita pieruvikaisen syömäkaverin toiveesta. Kirkkaaseen salaattiin toivat kivasti makua savustettu oliiviöljy sekä La Nicchian suolaan säilötyt kaprikset, joita ilokseni löysin Hellasta & Herkusta. Jos et pääse Museokadulle ostoksille, niin käytä huoletta normiöljyä ja -kapriksia. Niilläkin saat aikaiseksi kelpo salaattia. 
Ohjeen mukaisesta satsista riittää mukavasti lisukesalaattia kahdelle lautaselle, joilla on myös Helsingin Makkaratehtaan yönakkeja

Tarvitset:
300 g perunoita
munan
pari kourallista rucolaa

Kastikkeeseen tarvitset:
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl (savustettua) oliiviöljyä
pienen punasipulin (tai puolikkaan isommasta)
tilliä
1 rkl (suola)kapriksia
mustapippuria
(suolaa)

Tee näin:
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kypsennä muna samassa kattilassa, mutta ota se pois viiden minuutin kiehumisen jälkeen.

Tee kastike sekoittamalla sitruunan mehu ja öljy keskenään. Lisää seoksen joukkoon pieneksi silputtu punasipuli ja tilli sekä kaprikset. Mausta kastike pippurilla ja suolalla. Jos käytät suolaan säilöttyjä kapriksia, niin lisäsuolaa ei välttämättä tarvita.

Kuori potut ja leikkaa ne ronskihkon kokoisiksi kuutioiksi.

Laita lämpimät perunakuutiot kulhoon ja kaada kastike niiden päälle. Sekoita ja anna ässehtiä jääkaapissa puolisen tuntia.

Sekoita salaattiin ennen tarjoilua pari reilua kourallista rucolaa ja koristele salaatti kananmunalohkoilla.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...