8. kesäkuuta 2015

Lisuke, josta tulikin pääruokaa

Kikherneet ovat herkkua oikeastaan missä muodossa tahansa. Aikaisemmin käytin paljon pahvitetroissa myytävää GoGreenin heti käyttövalmista kamaa, mutta kun löysin Adukin kuivatut luomukikkareet, siirryin pysyvästi liottajien leiriin. Kuivatuista tulee itse muhitellen jotenkin muhkumpia ja paremman makuisia.

Törmäsi joku tovi sitten Honest Cooking-sivustolla suuhuni sopivalta kuulostavaan kikhernesalaattiin ja suunnittelin tekeväni sitä kaveriksi paistettu lihakimpale-tyyppiselle sapuskalle. Lihagöntsä jäi kuitenkin jääkaappiin odottamaan seuraavia aterioita, sillä maistettuani valmista salaattia totesin sen kelpaavan syötäväksi vallan hyvin ihan sellaisenaan.

Alkuperäisessä ohjeessa majoneesia tuunataan harissalla ja sitruunalla maustetulla sinapilla. Kätköistäni ei moista ihmettä löytynyt ja harissakin oli loppu, joten paikkasin tilanteen savupaprikajauheen äkeämmällä versiolla ja sitruunan mehulla. Same same but different.
Tarvitset:
200 g kuivattuja kikherneitä
punaisen paprikan
1 dl kuutioitua varsiselleria
1 dl kevätsipulisilppua
valkosipulinkynnen
1 dl majoneesia
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl sitruunan mehua
1-2 tl savupaprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Laita kikherneet vesikulhoon turpoamaan 10 tunniksi. Valuta turvonneet kikherneet siivilässä.

Keitä valutettuja kikherneitä tunnin verran runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi ja anna jäähtyä.

Kuutioi paprika ja sellerinvarret. Silppua kevätsipuli ja valkosipuli.

Sekoita kulhossa silputtu valkosipuli, majoneesi, sinappi ja sitruunan mehu. Mausta seos savupaprikajauheella, suolalla ja pippurilla.

Lisää majoneesin joukkoon jäähtyneet kikherneet, paprika- ja varsisellerikuutiot sekä kevätsipulit. Sekoita hyvin ja anna ässehtiä puolisen tuntia jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...