31. heinäkuuta 2015

Geeteekaakku

Jauhopeukaloni on melko keskellä kämmentä, mutta ginille persona tyyppinä tunsin pakottavaa tarvetta testata gin&tonic-kakkua, kun sen reseptiin tässä taannoin interwebzissä törmäsin. Kaikkea sitä.

Mutta kyllä kannatti kokeilla, sillä kakunteko oli naurettavan helppoa ja lopputulos kyllä ylitti odotukset. Tämän nerokkaan leipomuksen on kehitellyt muiden muassa Britain's Best Bakery-ohjelmassa tuomaroinut Peter Sidwell.

Alkuperäisessä tykötarvelistassa kehoitettiin käyttämään "self-raising flouria", joten lisäsin taikinaan normivehnäjauhojen kaveriksi hiukan leivinjauhetta. Vaikka ohjeessa on melkoinen määrä sokeria, ei valmis kakku ole mitenkään yli-imelää. Gin ja tonic eivät myöskään hirveän vahvasti paakkelsissa maistuneet, vaan hallitsevin maku oli raikas lime. Kyllä tämä mehevä herkku silti tipahtaa ihan selkeästi sarjaan aikuisten kakut.
Kakkupohjaan tarvitset:
225 g voita
275 g sokeria
kahden limen raastetun kuoren
3 munaa
210 g jogurttia
330 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutusliemeen tarvitset:
kahden limen mehun
10 cl giniä
10 cl tonicia
100 g sokeria

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 160-asteiseksi.

Sekoita huoneenlömpöinen voi, sokeri ja limenkuoriraaste isossa kulhossa. Sekoita joukkoon munat ja jogurtti. Sekoita lopuksi joukkoon vielä jauhot ja leivinjauhe.

Kaada taikina 15 x 30 -senttiseen leivinpaperoituun vuokaan ja tasoita pinta.

Paista kakkua uunin keskiosassa 45 minuuttia. Anna uunista otetun kakun jäähtyä noin kymmenen minuutin ajan ennen kostutusta.

Valmista kostutusliemi. Laita kattilaan limemehu, gin, tonic ja sokeri, Kiehauta seos ja anna sen kuplia viitisen minuuttia, kunnes sokeri on sulanut.

Töki haarukalla kakun pintaan reilusti reikiä. Lusikoi noin puolet kostutusliemestä kakun päälle. Anna liemen imeytyä kakkuun muutaman minuutin ajan ja lusikoi sen jälkeen loput kostutusliemestä kakun päälle.

Anna kakun jäähtyä ja viimeistele se ripottelemalla sokeria kakun päälle.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...