23. marraskuuta 2015

Back to the pasta

Nyt kun sain taas hetkellisesti bloggaamisen syrjästä kiinni, niin otanpa tilanteesta kaiken irti ja julkaisen viime viikolla työstämäni kanelisen chorizopastan ohjeen. Se oli sen verran onnistunut eksperimentti, että sapuskan tohtii ilmoittaa kuukauden pasta-aiheiseen ruokahaasteeseen.

Suunnitelmani jemmareseptien julkaisusta kronologisessa järjestyksessä saavat siis vielä tovin odottaa. Toisaalta, aikahan tavallaan menetti merkityksensä sinä päivänä, jonka jälkeen kaikki Paluu tulevaisuuteen-leffojen asiat tapahtuvat menneisyydessä.

Mutta takaisin pastaan. Olen työstänyt näitä mausteisia makkarapastoja aiemminkin, mutta tähän versioon toivat kivaa espanjalaista twistiä mausteina käytetyt kaneli ja savupaprikajauhe.

Parasta tykötarvetta tähän ruokaan ovat sen sorttiset pastalajit, joiden koloihin ja syövereihin kastike pääsee mukavasti piiloutumaan. Itse käytin rigatoni-pastaa, mutta oivia vaihtoehtoja olisivat olleet myös simpukka- ja gnocchi-muotoiset tyypit.
Tarvitset:
150 g chorizoa
pienen sipulin
2 valkosipulinkynttä
puolikkaan punaisen chilin
1 tl kanelia
1 tl mietoa savupaprikajauhetta
3 dl tomaattimurskaa
1 dl kermaa
200 g pastaa
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa koristeluun

Tee näin:
Leikkaa chorizo pieniksi kuutioiksi.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko myös chili (voit poistaa siemenet ja sisäpuolen valkoiset osat, jos et halua kovin kiukkuista syötävää).

Kuumenna makkarakuutioita paistinpannulla, kunnes niistä alkaa irrota rasvaa. Lisää pannulle kaneli ja paprikajauhe sekä silputut sipulit, valkosipulit ja chili. Sekoita hyvin ja anna ässehtiä hetken verran.

Lisää pannulle tomaattimurska ja kerma. Anna pöhistä miedolla lämmöllä sen aikaa, kun kypsennät pastan.

Keitä pasta väljässä ja reilusti suolatussa vedessä parin minuutin verran lyhyempi aika, kuin pakkauksessa on ohjeistettu.

Kaada siivilöity pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna soossin imeytä pastaan parin minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa annokset, koristele ne lehtipersiljalla ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...