11. maaliskuuta 2007

Don't have a cow, man!

Springfieldin keltainen animaatioperhe on kuulunut tv-suosikkeihini niin kauan kuin sarjaa on piirretty. On hellyyttävää havaita, että myöskin nouseva sukupolvi fanittaa Simpsoneita samalla intensiteetillä kuin minäkin. Kummityttöni ja hänen isosiskonsa lemppareita tuntuvat olevan idiootti-aikuinen Homer sekä Bart, joka on ehkä itselleni läheisin hahmo.

Simpsoneista on siis jutskailtu edellä mainittujen neitien kanssa paljon, joten tänään oli aika lunastaa heille tekemäni lupaus eli leipoa Bart Simpson-kakku. Tämä taitaa muuten olla ensimmäinen täytekakkupostaukseni.
Kakkupohjaan tarvitset:
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täytteeseen trvitset:
2 purkkia mangososetta
3 dl turkkilaista jogurttia
purkillisen mangoviipaleita sokeriliemessä

Kuorrutukseen tarvitset:
3 dl kermaa
200 g rahkaa
keltaista elintarvikeväriä
lakritsinauhaa ja -patukan

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.

Valmista sokerikakkutaikina eli vaahdota munat ja sokeri ja lisää mukaan jauhot. Jaa taikina kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille ja paista niitä uunissa 20-30 minuuttia.

Leikkaa hieman jäähtyneet levyt samankokoisiksi suorakaiteiksi. Kostuta pohjalevy säilykemangojen sokeriliemellä.

Sekoita mangosose, jogurtti sekä kuutioidut mangot. Lisää sokeria jos haluat. Levitä täyte pohjalle ja asettele toinen levy kanneksi. Kostuta myös kansilevy sokeriliemellä.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka. Kauho reilu kolmasosa kermarahkasta toiseen kulhoon ja värjää se elintarvikevärillä simpsoninkeltaiseksi.

Muodosta erivärisistä kuorrutteista Bartin pää. Rajaa Bartin ääriviivat lakunauhalla (lakurullan keskiö on valmis Bartin korva) ja laita silmiksi lakritsipatukasta leikatut viipaleet. Syö ylijäänet lakut.

Luonnollisesti voit lykätä sokerikakkulevyjen väliin mitä mielit, mutta jos täyte ei ole keltaista niin silloin on kyllä tunnelma pilalla ja paha mieli.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...