11. toukokuuta 2007

Marttatahnaa

Tässä päivänä muutamana tein taas pitkästä aikaa porkkanatahnaa, jonka ohje on jäänyt esiliinan taskuun Uudenmaan Marttojen järjestämältä kokkauskurssilta.

Marttaliittoa on pidetty ensisijaisesti tätien juttuna, mutta nykyään toiminnassa on mukana kaikenikäistä akkaväkeä ja miehiäkin. Martat tekevät arvokasta neuvontatyötä ja taistelevat kauha tanassa uusavuttomuutta vastaan. Se on minusta hienoa.

Porkkanatahna toimii paahdetun ruisleivän (Linkosuon täysjyvä-eväsleipä on kokeilemisen arvoinen vaihtoehto) kanssa niin hyvin, että sitä kannattaa tehdä kerralla tupla-annos.
Tarvitset:
2 isoa porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kuivattua rakuunaa
2 rkl kuivattua ruohosipulia
mustapippuria
suolaa

Tee näin:
Raasta porkkanat mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Pilko valkosipulinkynnet ja sekoita porkkanaraasteeseen. Lisää joukkoon tuorejuusto ja yrtit. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Pippuroi ja suolaa makusi mukaisesti.

Porkkanalevitettä hieman erilaisista aineksista näyttävät duunailleen myös Pastanjauhajat.

5 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Tässä sommittelen mielessäni helppoa ja useamman ihmisen täyttävää menyytä huomisiin viisuiltamiin ja tämähän totta erkeleessä lähteepi mukaan! Kaippa sitten kanssa ruisleipää. Muut osat vielä hahmottumassa, jälkiruokana tosin kaakkua ja suklaata, kumpikaan ei vaadi puuhaamista. Mitähän muuta. Jotain salaattia ainakin. :-P

Ai niin, hulppeaa että koneksönit pelaa taas!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kuulostaa todella maukkaalta. Kaikkia ihania levitteitä olisi itse niin helppo tehdä, mutta jostain syystä se jää aina haaveilun asteelle. Josko tätä saisi aikaiseksi kokeilla :).

Jaana kirjoitti...

Muuli, mukavaa kun sinäkin olet taas maisemissa :-) Viisuvalvojaiskokkailut ovat täydessä käynnissä itsellänikin. Harmittaa se Israelin putoaminen jatkosta!

Aurinkotuuli, tämä levite on tosi helppotekoinen! Ainoastaan porkkanoiden raastamiseen menee tovi (siis jos raastaa lihasvoimaa käyttäen, yleiskoneellahan homma hoituu silmänräpsäyksessä).

Meri, Helsinki kirjoitti...

Ihan erkeleen hyvää tuo levite! Tupla-annos meni eilen nautiskeleviin viisusuihin suurteen ylistysten kera. Että kiitos vaan. :-) Ja niin helppo. Tää on ihan keeper!

(Ukraina oli muuten muulin mieleen, tanssijalan pisti vatkaamaan :-D)

Jaana kirjoitti...

Eikö vaan olekin! Siis porkkanatahna taivaallista ja Ukrainan viisubiisi tarttuva! Jos viisut voittanut Marija on Adrian Molen ja Kelly Osbournen Rakkauden Hedelmä, niin Verka Serduchkan vahemmiksi epäilen Sirkka Tälliä ja Dame Ednaa :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...