8. syyskuuta 2007

Sretan rodjendan Suzana!

Kaverin kaverin kautta tutuksi tullut nuori neitokainen Kroatiasta on merkkipäivänään Suomessa, joten päätimme järjestää hänelle synttärikakkukekkerit meikäläisen residenssissä. Samalla etkoilemme ennen illan EM-karsintamatsia Serbia-Suomi, jossa meidän on PAKKO voittaa (tai pelata ainakin tasuri)!

Tiesin päivänsankarin rakastavan suklaata, joten päätin tarjoilla supersuklaista kakkua, joka on saanut vaikutteita muista suklaisista leivonnaisista. Jäähtyneen kakun päälle sirottelin juhlan kunniaksi tomusokeria ja tein mansikoista nätin ringin, mutta lisukkeiden käyttö ei ole missään nimessä välttämätöntä.
Tarvitset:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri topakaksi vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahtoon. Hämmentele vehnäjauhot mukaan.

Ujuta leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjan peitteeksi ja napsauta vuoan reuna kiinni. Leikkaa leivinpaperista vuoan ulkopuolelle jääneet lärpäkkeet saksilla pois. Tämä toimenpide helpottaa valmiin kakun käsittelyä emäpaljon!

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 30-40 minuuttia. Anna hyvyyden jäähtyä ennen (mahdollista koristelua ja) nautiskelua.

Jos tällä kakulla ei suklaahimo lähde, niin sitten ei millään!

Ja kohta baariin to kick some Serbian ass!

3 kommenttia:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Oolalaa! Tämä on kyllä taatusti tuju suklaanhimon tainnuttaja. Vaikka en himoitse hirveästi suklaata sinällään, leivonnaisissa se tuntuu toimivan makuhermoilleni hienosti. Tätä voisin ehdottomasti kokeilla. Vaikuttaa herkulliselta :D!

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tänne Satujatar-blogiin jättämiäsi pullanmuruja seuraten. Taisin jäädä kerralla reseptikoukkuun. Treffaillaan!

Jaana kirjoitti...

Aurinkotuuli, sano älä muuta! Tänään menen kokkaamaan vieraisiin ja vien samaa kakkua muassani :-)

Kierrätystavaraa, tervetuloa ja treffaillaan! Kävin vastavierailulla blogissasi - propsit sulle jäätelölakosta ja synninpäästö punkusta. Itse vollottelin eilisiä Tomaatteja keskioluen voimalla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...