1. tammikuuta 2012

Tikkuja silmässä

Näin vuoden vaihtuessa on tapana muistella menneitä, joten vilkaistaanpas myös Kulinaarimurulan taustapeiliin. Jos vuotta 2011 pitäisi kuvat yhdella sanalla, se olisi "täysi". Siihen on mahtunut mielettömästi tapahtumia, reissuja, ravintoloita, uusia ruokabloggaajatuttuja ja tietenkin hyvää ruokaa.

Blogini saavutti muuten viime viikolla kunnioitettavan viiden vuoden iän ja samoihin aikoihin ylittyi myös 500 postauksen rajapyykki!

possun_niskaa
Tammikuussa 2011 Kulinaarimurulassa muhiteltiin possun niskaa kokkaavien siskojen ohjetta varioiden. Tuloksena oli ihana pakkaspäivän pataruoka, josta en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa silloin aikoinaan. Kiitos ohjeesta näin jälkikäteen!

Rohkaistuin myös tekemään kotioloissa Farangin taivaallista karkkipossua ja treffasimme bloggaavien lajitovereiden kanssa tahnaisissa merkeissä Muulinkolossa.

terrakottapossu
Helmikuussa piipahdimme ystävättäreni kanssa Tukholman risteilyllä ja perillä kohteessa söimme hyvin ja kävimme ihastelemassa Xi'anin terrakotta-armeijaa. Näyttelyssä oli myös terrakottapossuja!

Lisäksi vietimme ruokabloggaajaporukassa tosi mukavan lauantaipäivän shampanjaa maistellen ja kimppakokaten. Kotikeittiössä valmistin rumaa mutta helkkarin hyvää risottoa mustastamakkarasta.

ruokablogit
Maaliskuussa juhlittiin sitten meikäläisen syntymäpäiviä sekä Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman päätösbileitä Heurekassa. Siellä pääsin jututtamaan lapsuuden sankariani Jaakko Kolmosta!

Rivon näköisillä tuunatuilla kalakukoilla tuli osallistuttua Helkan Keittiön järjestämään moderniin perinneruokakilpailuun ja Tampereella kävin teatterireissulla sekä syömässä.

snapsilasit_William_Kate
Huhtikuun kohokohta oli Lontoon retki, jonka teemana oli kuninkaallisen häärekvisiitan hankinta. Valitettavasti puolet William & Kate-snapsilaseista särkyi kuljetuksen aikana.

Lontoossa vietimme aikaa mahtavalla Borough Marketilla. Kotimaassa pääsin nautiskelemaan hyväntekeväisyysjäätelöä kotiinkuljetettuna.

lampaanpotka
Pääsiäisenä tein lampaanpotkan kaveriksi huikean hyvää lisuketta ruusukaaleista, parsasta ja kirsikkatomaateista Voita ja sokeria-ohjelman ohjeistuksella. Tästäkin kokemuksesta kertominen on jäänyt muiden juttujen jalkoihin.

ravintolapäivä
Ensimmäinen Ravintolapäivä näki päivänvalon toukokuussa. Sää suosi tapahtumaa ja se ylitti uutiskynnyksen useissa medioissa.

Toukokuussa vuodatin ilon kyyneleitä hääkisastudiossa ja hankin järkyttävän ähkyn euroviisubakkanaaleissa.

uudet_perunat
Kesäkuussa tuli syötyä hirmuisesti uusia perunoita ja kotimaista kalaa. Myös raparperisesongista otin paljon irti.

sinebrychoff
Kesäkuussa osallistuin "ruokabloggaajien luokkaretkelle", kun matkasimme retrobussilla Sinebrychoffin tehtaille. Siellä maistelimme monenlaisia juomia ja kokosimme hampurilaisia burgeribuffan aineksista, joista mieleenpainuvin oli kekseliäs pekonimajoneesi.

Eräässä toisessa bloggaajatilaisuudessa kuulin auringonvalolla toimivasta kenttäkeittiöstä, kotirintamalla iloitsin Kannaksessa aloitetusta ruokatarjoilusta ja hikoilin makkarantekotalkoissa.

dubonnet
Heinäkuussa rakastuin Pariisiin ja reissusin kotimaassakin.

noma
Elokuussa yksi pitkäaikaisista toiveistani täyttyi päästessäni syömään Nomaan. Vuoden (ellei jopa koko tähänastisen elämäni) paras ateria! Köpiksessä oli muutenkin mukavaa.

Suomeen palattuani pähkäilin, että mitä ihmettä voisi tehdä väkevistä viineistä ja työstin satsin eksölenttiä pekonihilloa.

Järjestyksessään toisesta Ravintolapäivästä kirjoittamani postaus aiheutti Kulinaarimurulaan häkellyttävän kävijäpiikin ja lähes sata tyyppiä jakoi juttun Facebookissa.

chiliconcarne
Syyskuussa hämmentelin chili con carnea Jamie Oliverin reseptillä, mutta en muistanut kertoa syömän hyvyydestä täällä blogissa.

Syksyn tullen kävin Tallinnassa, vaihdoin työpaikkaa, kerroin hurmaantumisestani Keith Armstrongiin ja Maximilian Riedeliiin. Keittelin myös hulppeaa toffeeomenahilloa ja väänsin makoisia mustatorvisieniravioleja Kokkikoulu Espassa.

silakkaraati
Lokakuussa pääsin Silakkamarkkinoiden raatiin maistelemaan kilpailuun ilmoitettuja maustekaloja ja silakkaherkkuja. Se oli janottava kokemus! Raadin kuva on lainattu She's Got the Beat-blogista.

Lokakuussa olin myös Kluuvin Kauppahallin avajaisissa, söin poroa, vietin pikkujouluja parinkymmenen ruokabloggaajan kanssa, työmatkailin Wienissä ja voitin ruokahaasteen laatikkosalaatilla.

solar
Marraskuussa nautin herkullisesta viikonlopusta ystävättäreni luona Brysselissä ja yksi hänen hurmaavasti haukottelevista koiristaan vei sydämeni ♥

Emämaan ravintolakokemukseni vaihtelivat täydellisistä täysin epäonnistuneisiin. Lisäksi tuli leivottua useampaan otteeseen suussasulavia lantturieskoja sekä käytyä messuilla ja Oulusa.

jaloviina_pekoni
Joulukuussa valmistin pekonijallua ja lopputuotos oli nätisti sanottuna erittäin mielenkiintoinen. Aromissa on aistittavissa ainakin savua, pekonia ja lihalientä.

Ihan loppuvuodesta kävin kylässä Jyväskylässä, maistelin viinejä ja vietin muutenkin todella makeaa elämää. Joulua juhlin pienimuotoisesti ja epäperinteisesti.

Näillä eväillä on hyvä matkata kohti uuden vuoden uusia ruokaseikkailuja!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein oivallinen vuosi siis! Vieläkin parempaa vuotta toivottaen
Pörje perheineen

Jaana kirjoitti...

Kyllä oli! Kiitos toivotuksista ja sitä samaa teillekin :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...