30. heinäkuuta 2012

Uusia pottuja uudella tavalla

Olen viime aikoina syönyt eri sapuskoissa niin paljon jogurttia, että jos olisin mieshiiri, minulla olisi jo tuuhea, kiiltävä turkki ja painavat kassit.

Onneksi olen kuitenkin varhaiskeski-ikäinen naisihminen, sillä jogurttia tulee myös tähän peruna-paprikasalaattiin. Se on kiva perunaruokavaihtoehto, kun keitettyjen pottujen kiintiö alkaa täyttyä.

Resepti on tarttunut matkaan vuosia sitten muistaakseni jonkun kaverin pötypöydästä. Olen kokeillut tämän salaatin tekemistä myös normipotuista, mutta siitä ei tule niin hyvää kuin varhaisperunoista valmistetusta eväästä.
Salaatti sopii erityisen hyvin kaveriksi vahvan makuisille makkaroille, ainakin West Charkin luomulammasmakkaran kanssa se toimi oivallisesti. Palanpainikkeeksi käy vaikkapa Malmgårdin spelttiolut.
Tarvitset:
500 g varhaisperunoita
vihreän paprikan
linnunsilmächilin
1 dl jogurttia (käytin partaäijää)
1 tl (savu)paprikajauhetta
1 tl jeeraa
1 tl suolaa

Tee näin:
Pese ja keitä perunat. Anna niiden jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneet potut sekä paprika kuutioiksi.

Poista chilistä siemenet ja leikkaa chili pieneksi silpuksi.

Laita jogurtti kulhoon. Lisää joukkoon chilisilppu sekä mausteet ja sekoita hyvin.

Sekoita peruna- ja paprikakuutiot jogurtin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten kellon ympäri.

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Vaikuttaa erinomaiselta! Taidanpa pistää testiin heti viikonloppuna :)

Jaana kirjoitti...

Kandee kokeilla, on hyvvää!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...