28. joulukuuta 2012

Juhlapöydän kunkusta arjen sankariksi

Kulinaarimurulassa paistettiin tänä jouluna palttiarallaa kolmen kilon luomupossurulla kinkun virkaa toimittamaan. Riittoisasta hyväkkäästä on syöty jo vaikka kuinka monta ateriaa, mutta lihapalasta tuntuu vaan löytyvän vuoltavaa.

Koska jouluruokakiintiö on täpötäynnä, pilkoin sikabiitistä eilen tykötarpeita kinkku-perunalaatikkoon. Hyödynsin lootaan myös smetana- ja kermapurkkien jämät sekä loput kinkun paistoliemestä työstetystä kastikkeesta. Lisäksi viritin sapuskan makuja savupaprikajauheella ja chililsoossilla niin kauas joulusta kuin pippuri kasvaa.

Kinkkua on vielä muuten sen verran jäljellä, että siitä saa tänään tehtyä pizzan.
Tarvitset:
300 g kinkkua tai muuta jämälihaa
400 g perunoita
(puna)sipulin
3 dl smetanaa, kermaa tai jotain muuta nestettä
suolaa
savupaprikajauhetta (sitä tulisempaa)
chilikastiketta (itse käytin Srirachaa)

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.

Kuutioi kinkku sekä kuoritut perunat ja sipulit (mitä pienemmiksi kuutioiksi maltat potut pilkkoa, sitä nopsemmin ne kypsyvät). Sekoita kuutiot kulhossa.

Mausta käyttämäsi neste suolalla, savupaprikajauheella ja chilikastikkeella. Kaada mausteliemi kuutioiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Kumoa seos uuninkestävään vuokaan. Kypsennä lootaa uunissa reilun tunnin ajan.
Ruokabloggaajat taikoivat toukokuussa 2012 hävikkiä herkuiksi, mutta ajaton teema elää ja voi yhä hyvin Facebookissa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...