8. huhtikuuta 2013

Prinsessakeittoa

Kun alun alkaen salaattitarpeiksi ostetun ja jääkaapin perukoille hylätyn parsakaalin sävy alkoi uhkaavasti synkistyä, oli korkea aika saattohoitaa se sosekeitoksi. Nopean kuukkeloinnin perusteella päätin työstää kaalinraadosta vinkeän oloista sitruunaista parsakaalikeittoa, jonka ohjeen löysin Prinsessakeittiöstä.

Tuunasin alkuperäisreseptin meiramin oreganoksi, koska pääsiäiseksi hankkimani oreganopuska on osoittautunut varsinaiseksi runsaudensarveksi. Hunajan skippasin kokonaan, sillä ainoa huushollista havaittu hunaja olli aniksella maustettua.

Puolitin myös ainesten määrän, koska yhden hengen talous. Sen olisin ehkä voinut jättää tekemättä, sillä muokkauksistani huolimatta sopasta tuli "ihan törkeen hyvää". Ja sosekeiton paras kaveri on Kanniston leipomon ruisleipä oikeella voilla.
Tarvitset:
pienen sipulin
valkosipulinkynnen
oliiviöljyä
400 g parsakaalia
4 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
oreganoa
1 dl kuohukermaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Kuori ja pilko sipulit. Pilko myös parsakaalin kukinnot ja varsi. Kauhean pientä silppua ei kannata tehdä, sillä ainekset soseutetaan lopuksi.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota sipuleita siinä tovin ajan. Lisää joukkoon parsakaalit ja pyörittele niitäkin öljyssä hetkinen.

Lisää kattilaan vesi ja fondi. Anna pöhistä miedolla lämmöllä kunnes parsakaalit ovat pehmeitä.

Lisää kattilaan kourallinen tuoretta oreganoa ja sauvasekoita soseeksi.

Lorauta joukkoon kerma ja anna keiton kiehahtaa.

Mausta soppa sitruunankuorella ja -mehulla sekä suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

Jytis kirjoitti...

No kappas. Kuulostaa niin simppeliltä, että ihan pakko testata. Lyhyt raaka-ainelista houkuttelee mua laiskana aina. Ja keitto on ihana tekosyy mennä leipomoon hakemaan leipää. Koska laiskana en sitäkään niin usein tee.

Jaana kirjoitti...

Se on simppeli ja tuloksena on tosi maistuvaa soppaa! Tästä puolikkaastakin satsista syö moneen kertaa. Ja tuoreet ruisleipäviipaleet keiton kaverina ovat ihan killerihyviä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...