20. kesäkuuta 2015

Dippailuhommia

Rakastan maa-artisokkia, mutta vihaan niiden kuorimista. Kaltaiselleni mutkien suoristeluun taipuvaiselle kokkaajalle paras vaihtoehto nauttia noista jumalaisista mollukoista on putsata ne pieteetillä, paahtaa kuorineen uunissa ja dippailla kypsinä majoneesiin. Eipä ole paljon parempaa snäksiä olemassakaan!

Laiskan juhannuksen kruunuksi valmistin siis eilen paahdettuja maa-artisokkia pecorinomajoneesilla. Käyttämäni juusto oli sitä suolaisempaa ruoanlaittoon sopivaa pecorinoa, joten jätin majosta suolan kokonaan pois. Maa-artisokat olivat peräisin samalta Kaupunkilaisten omalta pellolta kuin taannoisen feta-pinaattipiiraan pinaatitkin.

Kylläpä kelpasi napostella näitä Hercule Poirot'n seikkailuja töllöstä tuijotellessa!
Tarvitset:
maa-artisokkia
oliiviöljyä
suolaa

Pecorinomajoneesiin tarvitset:
munan
2 dl rypsiöljyä
1 tl dijon-sinappia
½ tl valkoviinietikkaa
valkosipulinkynnen
1 dl raastettua pecorinoa

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Puhdista maa-artisokat huolellisesti.

Laita maa-artisokat leivinpaperoidulle uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä sekä reilu ripsaus suolaa. Hiero öljy ja suola joka puolelle maa-artisokkia.

Paahda maa-artisokkia uunissa noin tunnin verran tai kunnes mukulat ovat sisältä pehmeitä. Kypsyyttä voi testata esimerkiksi cocktail-tikulla.

Valmista majoneesi laittamalla muna, öljy, sinappi, etikka ja valkosipuli korkeaan, kapeaan astiaan. Aseta sauvasekoitin astian pohjaan siten, että sen kupu peittää keltuaisen. Käynnistä sauvasekoitin ja pidä se käynnissä astian pohjassa, kunnes seos alkaa muistuttaa majoneesia. Nosta sauvasekoitinta vähitellen ylöspäin kunnes kaikki öljy on sekoittunut majoneesin joukkoon. Lisää mukaan raastettu juusto ja sekoita seos tasaiseksi lusikalla. Laita valmis majoneesi jääkaappiin odottamaan.

Tarjoa hieman jäähtyneet maa-artisokat majoneesin kanssa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...