25. kesäkuuta 2015

Paluu toukokuiseen iltaan Huvilakadulla

Juttuluonnosten listalla on muutama luvattoman muinainen ravintolavierailu. Entisten perätilalaisten maaliskuisesta (!) synttärivisiitisia Juureen en taida tohtia enää näin kesäkuussa kirjoittaa, toteanpahan vain että ruoat, juomat ja erityisesti armoitetun keittiövelhon Jukka Nykäsen loihtima spesiaalijälkkäri lämmittävät mieltä vieläkin.

Sen sijaan kera pastanjauhajien suoritetusta illastuksesta toisessa ikisuosikissani Chef & Sommelierissa (Huvilakatu 28) ei ole kulunut kuin reilu kuukausi, joten siitä kehtaa vielä ihan kirkkain silmin kertoa otsikon "tuoreita ulkoruokintakokemuksia" alla.
Chef & Sommelierissä on tullut käytyä toisinaan sellaisina ajankohtina, että kyökissä on ollut vierailevia tähtiä ja menu on ollut yhdistelmä järjestävän seuran ideoita sekä ulkomaisten kokkien aivoituksia. Sen vuoksi oli pitkästätä aikaa suuri ilo syödä 100-prosenttisesti huvilakatulainen yhdeksän ruokalajin setti.
Amuse, josta en muista muuta kuin että se oli ihanaa.
Valehtelisin, jos väittäisin joskus syöneeni paremmin Chef & Sommelierissä kuin tänä vuonna toukokuun puolivälissä. Valehtelisin myös, jos väittäisin muistavani kaikkien nauttimieni annosten jokaikisen tykötarpeen. Se vierailusta jäi kuitenkin mieleen, että serviisi sujui kuin tanssi ja kaikki maistui aivan mielettömän hyvältä. DISCLAIMER: Ja tämä on tietenkin taas vain maallikon subjektiivistakin subjektiivisempi mielipide.
Pinaattia ja pähkinää.
Kuhaa ja suolaheinää.
Sulauzen Galinette 2011.
Leipää. Chef & Sommelierin rosmariiniruisleipä on klassikko.
Kaalia ja savua. Rakastan sitä, että kukkiksesta otetaan täällä niin sanotusti kaikki irti.
"Vihreää riisiä" *pökr*
Sebastien Riffault'n Les Quarterons Sancerre - aina yhtä hyvää!
Punajuurta ja aroniaa.
Kalkkunaa ja sieniä.
Christian Vénierin Le Climat de la Butte 2012 - huhhuh mikä viini punajuuri-aronialle!
Superhaisevaa Vilhoa näkkärillä ja hillolla.
Palsternakkaa sorbetissa.
Katajaa ja raparperia.
La Bulle Vin Mousseaux Gamay, Production Unique Rebelle (P-U-R)
Maa-artisokkaa ja mallasta lusikoidessa teki mieli vähäsen itkeä onnesta.
Tyrnitikkarit.
Kahvia ja complimentary Jallu*
Pitkän kaavan mukaisen elämyssession hinnaksi tuli 134 euroa. Minusta joka sentin arvoista. Ja seurakin oli vallan asiallista.

Itseni toistamisen uhallakin kirjailen tähän loppuun taas, että Kulinaarimuruja ♥ Chef & Sommelier.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...