7. kesäkuuta 2016

Saksanpähkinäinen ruusukaalihässäkkä

Säännöllisin väliajoin käyn läpi palttiarallaa tsiljoonan bookmarkin listaa, joihin olen jemmannut lontoonkielisten ruokalehtien verkkosivustoilta löytämiäni reseptejä, jotka olen mieltänyt kokeilemisen arvoisiksi. Erityisesti brittiläisen Delicious Magazinen sivuille listoiltani löytyy useita kymmeniä linkkejä.

Toisinaan niitä sitten intoutuu ihan oikeasti tekemäänkin. Niin kävi esimerkiksi viime vuoden loppupuolella (!), kun kokkasin ruusukaali-saksanpähkinägratiinia. Olin kerrankin suht uskollinen originaaliohjeelle ja se kannatti, sillä tästä tuli herkkua.

Gratiinin tekeminen oli helppoa kuin mikä ja ohjeen mukainen satsi oli tosi riittoisa. Se sopii mainiosti syötäväksi ihan sellaisenaankin, mutta toiminee lisukkeenakin. Ja maistuu hyvältä myös kylmänä.
Tarvitset:
300 g ruusukaaleja
2 dl kermaa
½ dl valkoviiniä
valkosipulinkynnen
½ tl raastettua muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
30 g gruyèrea
30 g saksanpähkinöitä
2 rkl korppujauhoja
oliiviöljyä

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Puolita ruusukaalit ja asettele ne uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin.

Silppua valkosipuli.

Sekoita kerma ja viini kulhossa. Mausta seos valkosipulisilpulla, muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ruusukaalien päälle.

Raasta juusto ja rouhi pähkinät.

Sekoita juustoraasteeseen pähkinärouhe sekä korppujauhot. Ripottele seos vuokaan ruusukaalien päälle. Pirskottele vuokaan vielä hiukan oliiviöljyä.

Kypsennä ruusukaaleja uunissa 20-30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.

2 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Tätä en voi vastustaa, en niin millään!! Ruusukaali on suuri rakkauteni, ja muut ainekset vahvistavat tunteitani :)

Jaana kirjoitti...

Ruusukaalit ovat parhautta! Tai oikeastaan kaikki kaalit ovat parhautta!

Tämä resepti voisi muuten toimia hyvin myös kukka- tai parsakaalilla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...