21. heinäkuuta 2017

Kirpeänraikas savusilakkamöhnä

Sain tämän loisto-ohjeen samasta oivasta savolaislähteestä kuin taannoin postaamani chilihillonkin reseptin. Tein savusilakkatahnaa ensimmäisen kerran jo vappuna, sen jälkeen sitä on tullut valmistettua pariin otteeseen.

Tämän tahnan jekku on siinä, että savusilakoita liotetaan etikkaisessa liemessä ennen niiden perkaamista ja etikkaa lirautetaan myös kermaviilisoossin joukkoon. Vienon etikkaisuuden tuoma raikkaus sopii silakoille mainiosti.
Savusilakkatahna on monikäyttöistä. Sitä voi syödä uusien pottujen kaverina, leivän ja suolaisten keksien päällä tai salaatissa. Sitä voi rullata erilaisiin kääreisiin (esimerkiksi rieskaan, tortillalettuun tai salaatilehteen) ja sillä voi täyttää voileipäkakun, ohukaisia tai uuniperunoita.

Alla listatuista tykötarpeista tulee aikamoinen satsi. Jos puolitat ainesten määrän, niin saat siltikin ihan mukavan kokoisen kipollisen tahnaa. Itse tuunasin hävikkiuhan alla olevasta tahnasta kananmunalla ja ripsauksella vehnäjauhoja pari savusilakkapihvejä. Syntyneestä massasta taputtelin pari kakkaraa, jotka paistoin pannulla. Emähyviä!
Tarvitset:
500 g savusilakoita

Mausteliemeen tarvitset:
3dl vettä
1½ dl etikkaa
½ rkl suolaa

Kastikkeeseen tarvitset:
1dl kermaviiliä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
½ rkl etikkaa
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tilliä

Tee näin:
Sekoita mausteliemen ainekset keskenään.

Laita savusilakat mausteliemeen ja anna ässehtiä parin tunnin ajan viileässä.

Ota silakat liemestä ja perkaa ne.

Sekoita sokeri, suola, pippuri ja etikka kermaviiliin.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Hienonna myös tilli.

Lisää peratut silakat sekä silputut valkosipulit ja tilli kermaviiliin. Sekoita hyvin.

Anna tahnan maustua jääkaapissa noin tunnin verran ennen herkuttelua.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...