13. elokuuta 2017

Vuohenjuustoa ja kirjorevonhäntää

Löysin tuossa kesäloman aikana muutaman pullon muuton jälkeisessä kaaoksessa niin sanotusti varmaan paikkaan jemmaamiani viinejä. Yhden niistä eli Saget La Perrièren Sauvignon Blancin vuodelta 2013 korkkasin, kun kafru tuli syömäkylään.

Rakensin tarjoilut viiniin sopiviksi, joten söimme paistettuja ahvenia kera uunissa paahdettujen uusien perunoiden, sipuleiden ja retiisien sekä niiden alle päärynä-vuohenjuustosalaattia.

Tuunasin vähän soppa365:stä löytämääni ohjetta jättäen krassit ja krutongit pois. Ihan emähyvää tuli silti. Salaattina käytin Kotipellon puutarhan Mimis-versoseosta, johon olen tainnut pikkuisen addiktoitua.  Siinä olevien sööttien versojen nimetkin maistuvat suussa hyviltä: japaninsinappi, sareptansinappi, mizuna, paksoi ja kirjorevonhäntä. Kirjorevonhäntä!

Reseptien mukaisesta satsista tulee reilut annokset alkusalaattia kahdelle (tai jopa kolmelle) hengelle.
Salaattiin tarvitset:
2 päärynää
nokareen voita
rasiallisen Mimis-versoseosta
150 g pehmeää vuohenjuustoa

Kastikkeeseen tarvitset:
½ dl rypsiöljyä
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Huuhtaise ja linkoa versot (jos käytössäsi ei ole salaattilinkoa, taputtele versot kuiviksi keittiöpyyhkeen tai talouspaperin välissä).

Leikkaa juusto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Sekoita kastikeaineksista kulhossa sakea seos.

Kuori päärynät ja paloittele ne lohkoiksi. Poista siemenet.

Kuumenna voi paistinpannussa ja paista päärynöihin pannulla kullanruskea pinta.

Sekoita versojen joukkoon hieman kastiketta ja nosta versoja lautasille.

Lisää juustot ja päärynät versojen joukkoon.

Pirskottele annosten päälle vielä hieman kastiketta.

Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...