11. syyskuuta 2017

Savulahnatahna

Savukalatahna, siinäpä vasta hurmaava sana! Blogista erilaisten savukalamöhnien ja -töhnien ohjeita löytyy jo useita. Tykötarpeina olen niissä käyttänyt niin savusilliä kuin savusiikaa, savusilakasta olen tehnyt parikin variaatiota. Samantyyppisiä tahnoja on syntynyt myös savustetuista särjistä, muikuista ja ahvenista - kaikista olen tykännyt.
Tähän savulahnatahnaan hankin raaka-ainefisun mahtavasta Tukkutorin Kalasta, jossa palvelu on ensiluokkaista. Savustettua lahnaa ei ollut valikoimissa valmiina, mutta tiskissä köllötellyt lahna luvattiin savustaa seuraavaksi päiväksi.

Sen lisäksi, että savulahnatahna maistuu jo sanana ihanalta, toimii se erinomaisesti myös paahdetun ruisleivän päällä tillitupsuilla ryyditettynä.
Tarvitset:
300 g savulahnaa
kourallisen tilliä
1 rkl majoneesia
(suolaa)

Tee näin:
Ruodi savulahna.

Silppua tilli.

Sekoita kala, tilli ja majoneesi tasiaiseksi tahnaksi.

Tarkista suola ja lisää sitä tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...